67-letni mesar na kolinah v nogo ustrelil 47-letnega domačina

Mesarja je motil pasji lajež, zato je s strelom iz doma izdelane pištole za omamljanje prašičev hotel prestrašiti pse, a zadel 47-letnega domačina in ga hudo telesno poškodoval

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. oktober 2017 ob 11:34
Policisti so osumljenca pridržali

Policisti so osumljenca pridržali

V soboto, 21. oktobra, so pri 47-letnem domačinu iz Ceršaka pripravili koline. Okoli 15.30 so na dvorišču sedli h kosilu. Ker ga je motil pasji lajež, je želel 67-letni mesar prestrašiti pse s strelom iz doma izdelane pištole za omamljanje prašičev. Ker se pištola ni sprožila, je pod mizo ponovno sprožil, ob tem pa zadel 47-letnega domačina v golen in ga hudo telesno poškodoval.

Oškodovanec je sam poiskal zdravniško pomoč v UKC Maribor, kjer so mu z operativnim posegom odstranili kroglo iz noge. Policisti so osumljenca pridržali in pri njem opravili hišno preiskavo, med katero je sam izročil tri pištole in več nabojev različnih kalibrov.

Mariborski kriminalisti bodo osumljenca kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Huda telesna poškodba po 123. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), še vedno pa zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1.


Več v Črna kronika