Prijetno druženje starejših občanov občine Veržej

V Kovačičevi dvorani salezijanskega Zavoda Marianum Veržej so se srečali starejši občani občine Veržej

Jože Žerdin, torek, 24. oktober 2017 ob 13:17
Srečanje starejših v Veržeju

Srečanje starejših v Veržeju

Tako kot vsako leto so tudi letos z roko v roki občina Veržej, Društvo upokojencev Veržej in Salezijanski Zavod Marianum Veržej v torek, 17. oktobra, v Kovačičevi dvorani salezijanskega zavoda Marianum v Veržeju pripravili občinsko srečanje starejših občanov občine Veržej. Letos se je srečanja udeležilo okoli 100 starejših občanov starih nad 70 let iz vasi Veržej, Banovci in Bunčani.

Kako pomembno je srečanje za starejše občane, dokazujejo starejši, kajti to je bil dan namenjen samo njim, da se na jesen življenja malo sprostijo, poveselijo in spoznajo prijatelje, katerih niso videli že dolgo časa.

Zbrane je v uvodu nagovorila predsednica Društva upokojencev Veržej Jelica Jerebic. Kot je povedal župan občine Veržej Slavko Petovar se občina Veržej vsako leto spomni na starejše občane stare nad 70 let, ki so s svojim dosedanjim delom pripomogli za večji razvoj občine na komunalnem in drugem področju. Občina se trudi in ustvarja pogoje za starejše občane v obliki socialnih programov in v različnih pogojih povezovanja in učenja. Občanom občine Veržej so torej ustvarjeni dobri pogoji za starejše za njihovo jesen življenja, da bi jo preživeli čim bolj kakovostno.

Starejšim občanom je tudi nekaj lepih besed namenil direktor salezijanskega zavoda Marianum Veržej Peter Pučnik, ki se je občini Veržej in Društvu upokojencev Veržej zahvalil za tvorno sodelovanje. Mnogi starejši občani, ki so se udeležili srečanja so pustili mnogo žuljev in pridnih rok pri gradnji in obnovi salezijanskega Zavoda. Občani občine Veržej salezijance velikodušno podpirajo pri njihovem delu in v molitvi.

V kulturnem programu so sodelovali otroci iz vrtca Veržej, ki so za vsakega starejšega občana v spomin na srečanje izdelali spominčke v obliki obeskov, nekaj pesmi je zapel kvartet Jeruzalem, venček narodnih pesmi pa je zaigral mladi harmonikar Ambrož. Starejši občani so na srečanju preživeli lepe trenutke srečanja, se poveselili in razveselili ter bogatejši odšli na svoje domove.


Več v Družabno