Dan najlepših sanj za družino Ferlin iz Razkrižja

Tanja Ferlin zelo dobro pozna problematiko odvzetih otrok in že pred leti se je odločila, da bo postala rejnica in k sebi sprejela otroke, za katere biološki starši ne morejo skrbeti

Prlekija-on.net, torek, 24. oktober 2017 ob 19:593
V soboto so na POP TV v oddaji Dan najlepših sanj, ki jo vodi Peter Poles, prikazali zgodbo ene od zelo uspešnih slovenskih rejniških družin, družine Ferlin iz Razkrižja. Rejniška mati Tanja in oče Željko Ferlin sta vzgojila že veliko število otrok, v oddaji pa je ena od rejenk, Simona Črešnjovnjak, ki je bila tudi glavna pobudnica, da se je v tej odmevni oddaji predstavilo delo te rejniške družine, še posebej matere Tanje, spregovorila o sebi.

Tanja Ferlin zelo dobro pozna problematiko odvzetih otrok in že pred leti se je odločila, da bo postala rejnica in k sebi sprejela otroke, za katere biološki starši ne morejo skrbeti. Svojo zgodbo je z javnostjo delila njena rejenka Simona, ki je izkusila tudi temne plati rejništva, a pri rejnici Tanji končno našla topel dom in objem. Odrasla je in se osamosvojila, vendar še vedno obiskuje svojo rejniško mamo Tanjo in vse otroke, ki pri Tanji še živijo. Na koncu oddaje je svoji rejniški materi izrekla nekaj iskrenih besed zahvale, skupaj z ostalimi otroci pa so želeli tudi Tanji izpolniti njeno največjo željo – masažni bazen, jacuzzi. Ekipa POP TV-ja je to uresničila ter s pomočjo domačih gasilcev pri njej doma namestila čisto pravi masažni bazen.

Veliko zbranih si je skupaj z družino Ferlinovih, njihovimi sedanjimi in nekdanjimi rejenci, oddajo ogledalo pri njih doma na Razkrižju, med njimi tudi župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič.

Da bi bilo življenje otrok, ki so bili pri lastnih družinah zlorabljeni ali ogroženi, lepše, v letošnji dobrodelni akciji Mali koraki medijske hiše PRO PLUS, zbirajo denar za Hišo zavetja Palčica. Tam so nameščeni predšolski otroci, ki so bili v njihovo dobro odvzeti staršem in čakajo novo življenje pri rejniški družini. Akcija še vedno poteka, če jim želite pomagati, pošljite SMS sporočilo z vsebino Svet5 na številko 1919.



Več v Zanimivosti