Moškemu s pošto dostavljena pošiljka z neznanim belim prahom

Bombni tehniki Specialne enote policije so na kraju s preliminarnim testom izključili nevarno snov (antrax) in gre za neko toksično snov

Prlekija-on.net, četrtek, 26. oktober 2017 ob 17:16
Gasilci

Gasilci

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so bili v četrtek, 26. oktobra, ob 11.49 uri obveščeni, da je na naslov moškega v naselju Gornja Bistrica s hitro pošto bila dostavljena pošiljka z neznanim belim prahom. Takoj po prejetem obvestilu so policisti objekt zavarovali. Ženska, ki je bila v stiku s pošiljko je ostala v karanteni.

Gasilci IGE Lendava so zavarovali kraj dogodka in varovali nevarno snov do prihoda specialne enote policije, ki jo je odpeljala v nadaljnjo raziskavo.

Pozneje so sporočili, da so bombni tehniki Specialne enote policije na kraju s preliminarnim testom izključili nevarno snov (antraks) in gre za neko toksično snov. Za kakšno snov točno gre, bo znano šele po opravljeni analizi na Inštitutu za mikrobiologijo v Ljubljani. Do rezultatov izvida iz laboratorija pa ženska ostaja v karanteni.

Pozneje so sporočili, da ne gre za nevarno snov ankraks oz. drugo nevarno snov, ki bi ogrožala zdravje človeka. Zaradi tega so prenehali postopki karantene.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika