Praznovanje v času najlepših jesenskih barv

Deveterica slavljenk in slavljencev meseca oktobra v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, četrtek, 26. oktober 2017 ob 18:54
Praznovanje v DOSOR-ju

Praznovanje v DOSOR-ju

»Pred koncem meseca oktobra, ko se je narava obarvala v najlepše jesenske barve, ko počasi listje zapušča svoje veje, smo se zbrali, da skupaj proslavimo rojstne dneve naših stanovalcev v tem mesecu«, je vse zbrane nagovorila Stanka Fras, gospodinja v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, v četrtek, 25. oktobra dopoldne.

Za prvo pogrnjeno mizo se je zbrala deveterica slavljenk in slavljencev, ki so v letošnjem desetem mesecu praznovali svoj rojstni dan. Našteli so od 64 do 92 let starosti.

Zapela jim je Pevska skupina Vrelec, ki v Radencih deluje že 18 let in ima za seboj že preko 180 nastopov na kulturnih prireditvah v domači in sosednjih občinah. Njihovo prizadevanje je v smeri ohranjanja slovenskih ljudskih pesmi, pred leti pa so že posneli lastno zgoščenko z naslovom »Kje so tiste stezice«. Tudi tokrat je njihov nastop zajel repertoar slovenskih ljudskih pesmi, ob njih pa so lahko zapeli tudi zbrani v veliki restavraciji DOSOR-ja.

Stanka Fras je vsakemu od slavljenk in slavljencev posebej čestitala, vsak je prejel simbolično darilce in zaslišala se je pesem »Vse najboljše za vas…«. Iz DOSOR-jeve kuhinje (slaščičarne) pa je sledila še torta in vsak izmed udeležencev tokratnega oktobrskega slavja je prejel rezino odličnega posladka.


Več v Družabno