Ovadili 38-letnika zaradi več kot 30 kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok

Specialni povratnik, ki je bil za istovrstna kazniva dejanja letos že pravnomočno obsojen na 1 leto in 3 mesece zapora, je na spletnem družbenem omrežju Facebook ustvaril več lažnih profilov s katerimi je navezoval stike z otroci in mladoletniki

Prlekija-on.net, petek, 27. oktober 2017 ob 12:316
Policija

Policija

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so zaključili večmesečno preiskavo s področja kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok po 176. členu, in kaznivih dejanj pridobivanja oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene po 173a. členu Kazenskega zakonika.

Kriminalisti so ugotovili, da je 38-letni moški iz okolice Maribora, na družbenem omrežju Facebook, preko svojega lažnega profila, na katerem ni imel objavljenih svojih pravih fotografij, od več 10 otrok in mladoletnikov z območja Republike Slovenije in Hrvaške, s preslepitvijo in nagovarjanjem pridobil njihove fotografije, na katerih so goli in videoposnetke njihovega samozadovoljevanja, ki jih je shranil na svoje elektronske naprave, za tem pa te vsebine posredoval naprej. Pri preiskavi so kriminalisti ugotovili tudi, da je osumljeni otrokom in mladoletnim žrtvam posredoval posnetke svojega golega telesa.

Gre za specialnega povratnika, ki je bil za istovrstna kazniva dejanja 1. junija letos že pravnomočno obsojen na 1 leto in 3 mesece zapora, s preizkusno dobo 4 let. Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je osumljeni kljub temu, da je bil za istovrstna dejanja že obsojen, z izvrševanjem kaznivih dejanj nadaljeval. Še več, že v nekaj dneh po podani prvi kazenski ovadbi in zasegu mobilnega telefona, je kupil drugi mobilni telefon in že v dobrem mesecu za tem ponovno vzpostavil stik z isto mladoletno žrtvijo, za katero je bil predhodno ovaden.

Kriminalisti so ugotovili, da je ovadeni moški na spletnem družbenem omrežju Facebook ustvaril več profilov, med drugim z imeni SCHMATA NOSKO in SCHMATTA NOSKO, s katerimi je navezoval stike z otroci in mladoletniki, ter s pomočjo katerih je izvrševal kazniva dejanja.

Osumljenemu je bila 26. oktobra 2017 odvzeta prostost in je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper moškega odredila pripor.

38-letnika so kriminalisti ovadili zaradi utemeljenega suma storitve več kot 30 kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok po prvem, drugem in tretjem odstavku 176. člena Kazenskega zakonika, kakor tudi za kaznivo dejanje pridobivanja oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene, po 173a členu Kazenskega zakonika. Moškemu grozi kazen zapora do 8 let.

Obenem kriminalisti pozivajo vse, ki bi jim moški iz navedenih Facebook profilov posredoval posnetke spolnih zlorab otrok, da le-to prijavijo policiji, saj so v nasprotnem primeru sami storilci kaznivega dejanja posedovanja posnetkov spolnih zlorab otrok po tretjem odstavku 176. člena Kazenskega zakonika.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika