V Radencih uspela tudi »Srčna modna revija«

Skupaj DOSOR, Zdravilišče Radenci in Puppa design Murska Sobota

Filip Matko Ficko, nedelja, 29. oktober 2017 ob 14:411
Srčna modna revija

Srčna modna revija

Za prvo skupno uspešno »Srčno modno revijo« so se skupaj potrudili kar v treh asociacijah: DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, Zdravilišču Radenci ter proizvodnji in trgovini Puppa design d. o. o. Murska Sobota. Številnemu občinstvu, med katerim niso bili le hotelski gostje, so bile predstavljene kreacije za postave »deklet in fantov v tretjem življenjskem obdobju«, kreacije delovnih oblačil zaposlenih ter svobodne kreacije Puppa design. Vse to smo lahko spremljali v soboto, 28. oktobra, popoldne v avli hotela Izvir Zdravilišča Radenci.

V trenutke drugačne, drzne, srčne, unikatne in nepozabne modne revije sta vse kot povezovalca usmerjala Norma Bale in Rok Lassan, za glasbene užitke pa sta poskrbela pianist Valter Klemenčič in solistka Katja Otrin. O domisli, pripravah in izvedbi »Srčen modne revije« so pripovedovali: direktorica Zdravilišča Radenci Vesna Maučec, direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser in direktor Puppa design-a Tomaž Šiftar.

Tako smo lahko spoznali, da se je kar nekaj časa sestajalo 17 stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, ki so ob teh srečanjih in razgovorih predlagali, kakšna bi naj bila njim namenjena oblačila. Skrbno jim je prisluhnila modna kreatorka, DOSOR-jeva prostovoljka Renata Plečko Radman, da so se na modni reviji z željenimi oblačili predstavili: Jasna Starina Czurda, Barbara Šerbec Šerbi, Marjan Gašpar, Petra Hass, Amalija Jazbec, Smiljan Homec in Gabriel Cruz Driggs. To so bile stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, a v delovnih oblačilih so se predstavili: medicinska sestra v DOSOR-ju Teja Smodiš, iz Zdravilišča pa: animator Stanko Golob, receptorka Nuša Vogrinčič, vzdrževalec Blaž Banfi in sobarica Simona Pintarič. Ker pa se bliža »Noč čarovnic« se je po modni rdeči preprogi sprehodila tudi čarovnica Janja Kiselak z mlajšo čarovnico Lano Maučec, za njima pa še čarovnik Dominik Kuzma z mlajšim čarovnikom Gajem Maučecom. Tretji del modne revije pa so kreacije Puppa design-a za mlade predstavile mlade manekenke, obiskovalke Manekenske šole Tadeje Ternar. Naj k slednjemu dodamo, da v Puppa design skrbijo za okolje, kajti oblačila izdelujejo iz sicer nerabljenih oblačil, ki jih v trgovinah niso uspeli prodati in bi najverjetneje le-ta končala nekje na smetišču.


Več v Družabno