Franc Smolko spet absolutno najboljši v akciji Slovenija kolesari 2017

Tudi letos je absolutno najboljši bil Franc Smolko z Rožičkega Vrha v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, sicer član KK Tondach iz Križevcev pri Ljutomeru

Prlekija-on.net, torek, 31. oktober 2017 ob 11:33
Franc Smolko kolesar leta

Franc Smolko kolesar leta

Kolesarski klub Beltinci, ki je letos obeležil 70-letnico obstoja in uspešnega delovanja je pripravil svoj tradicionalni kolesarski maraton na katerem je pedala vrtelo 315 rekreativcev. S tem je bila zaključena tudi akcija "Slovenija kolesari 2017", zato so podelili tudi posebna priznanja. In podobno kot lani, ko je prav tako zmagal, je tudi letos absolutno najboljši bil Franc Smolko z Rožičkega Vrha v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, sicer član KK Tondach iz Križevcev pri Ljutomeru.

Franc Smolko, ki veliko časa namenja rekreaciji, športu in zdravju, saj poleg kolesarjenja rad tudi teče in hodi po naravi, mimogrede je tudi kinolog in lovec v LD Radenci, je letos prekolesaril kar 25 (lani: 19) kolesarskih maratonov iz akcije "Slovenija kolesarji 2017", ki so potekali po vsej državi. To gotovo ni mačji kašelj in zato mu je upravičeno čestital tudi koordinator akcije Milan Knez. Mimogrede pa je častni pokrovitelj vseslovenske akcije Slovenija kolesari oziroma Slovenske občine prijazne kolesarjem, kar predsednik Slovenije Borut Pahor. Skupno je bilo letos v okviru omenjene akcije 73 prireditev po vsej Sloveniji.


Več v Šport