Pregovor pravi: V tretje gre rado – zmaga doma

OK Radenci – OK TAB Mežica 3:1 (25:22;25:18;31:33;25:17)

Filip Matko Ficko, nedelja, 5. november 2017 ob 08:531
Ekipa OK Radenci

Ekipa OK Radenci

V 3. krogu 3. državne odbojkarske lige moški vzhod je vodilna ekipa Odbojkarskega kluba Radenci gostila drugouvrščeno ekipo z lestvice desetih ekip OK TAB Mežica ter jo premagala v Športni dvorani v Radencih z rezultatom 3 : 1.

Za ekipo OK TAB Mežica je v Radence na gostovanje prispela le ekipa šestih igralcev: Emil Savelli Haznadar, Grega Vidmar, Tadej Černec, Mark Maze (kapetan), Nejc Petrič in Jernej Plaznik. V prvem nizu so še nudili odpor domačim odbojkarjem (25:22), v drugem nizu so nekoliko popustili (25:18), a tretji niz so odločili v svojo korist po precej podaljšani igri (zmanjkalo je številk na namiznem sodniškem semaforju) z 31 : 33. Toda v četrtem nizu so igralcem OK Radenci prepustili dokončno zmago s 3 : 1 (4. niz: 25:17).

Pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude so za OK Radenci uspešno zaigrali (in dosegli pomembne točke): Rihard Kuplen, Tomaž Ajlec (10), Aleš Šadl (10), Blaž Ajlec - kapetan (19), Luka Mihalič, Miha Šavel, Uroš Kovačec, Tadej Bertalanič, Staš Viher, Nik Škrjanec (32), Gašper Zamuda ter libera Alen Repija in David Novak.

Brez večjih pretresov je tekmo vodila sodniška trojka iz Murske Sobote: Andrej Šiftar (prvi sodnik), Domen Gujtman (drugi sodnik) in Barbara Mesarič (pri zapisniku). V naslednjem, 4. krogu 3. DOL moški - vzhod (11. novembra 2017), ekipa OK Radenci potuje v Slovensko Bistrico k tamkajšnji istoimenski ekipi, ki je v 3. krogu nastopila v Šempetru v Savinjski dolini in tudi tretjič zmagala v tej sezoni in ima na drugem mestu lestvice enako število točk kot OK Radenci - 9 točk.


Več v Šport