Več ur v dolgih vrstah stali za nov telefon

V petek so tudi v Sloveniji pričeli s prodajo novega Apple mobilnega telefona iPhone X

Prlekija-on.net, nedelja, 5. november 2017 ob 10:5824
Vrsta v Mariboru

Vrsta v Mariboru

V petek, 3. novembra, so v več kot 55 državah, tudi v Sloveniji, pričeli s prodajo novega Apple mobilnega telefona iPhone X. Prvi kupci so pred Telekomovimi poslovalnicami, med drugim v Europarku v Mariboru in Cityparku v Ljubljani, stali že pred 6. uro zjutraj ter na nov telefon čakali tudi več ur.

A vsi do želenega telefona niso prišli, saj so bile količine omejene. Le tisti najhitrejši so tako želen telefon dobili, ostali bodo morali zaradi omejenih količin počakati naslednje dobave.

Gneča v Mariboru:






Najdražji Applov mobilni telefon
Pri iPhone X gre za najdražji Applov mobilni telefon doslej. V Sloveniji boste morali za različico z največjim pomnilnikom odšteti blizu 1.400 evrov, a je zanimanje zanj vseeno veliko. V ZDA je iPhone X z začetno ceno 999 dolarjev najdražji pametni telefon, ki ga je Apple kadarkoli doslej ponudil v prodajo. V Sloveniji so cene pri izbranih trgovcih in večjih operaterjih brez vezave blizu 1.200 evrov za iPhone X 64 GB in blizu 1.400 evrov za iPhone X 256 GB.

Apple v zadnjem četrtletju zaradi novega pametnega telefona iPhone X pričakuje od 84 do 87 milijard dolarjev prihodkov, kar je slabo milijardo dolarjev na dan. Za primerjavo: novomeška Krka za takšno žetev potrebuje skoraj eno leto.

Gneča v Ljubljani:


Več v Slovenija