25-letniku zasegli več kot tri kilograme prepovedane droge

Za izvedbo hišne preiskave so policisti uporabili tudi službenega psa, izurjenega za odkrivanje prepovedanih drog

Prlekija-on.net, torek, 7. november 2017 ob 10:433
Policisti Policijske postaje Ptuj so 30. 10. 2017, v popoldanskem času, na območju mesta Ptuj izvedli identifikacijski postopek s 25-letnim Ptujčanom. Med postopkom so ugotovili, da Ptujčan poseduje prepovedano drogo – konopljo, ki so mu jo zasegli.

Ker so policisti zaradi okoliščin, zaradi katerih so sploh pričeli postopek s 25-letnikom, utemeljeno posumili, da je storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), so mu odvzeli prostost in mu odredili pridržanje.

Naslednji dan so, na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju, pri njemu doma opravili hišno preiskavo. Za izvedbo hišne preiskave so policisti uporabili tudi službenega psa, izurjenega za odkrivanje prepovedanih drog. Svoje sume so policisti potrdili, ko so našli in mu zasegli 3.200 gramov prepovedane droge – konoplje.

Po zaključku pridržanja, 1. 11. 2017, so policisti osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.


Več v Črna kronika