V osmih dneh kar trikrat obračun istih

OK Panvita Pomgrad uspešna na »drugi fronti«

Filip Matko Ficko, četrtek, 9. november 2017 ob 08:32
OK Panvita Pomgrad - OK Črnuče

OK Panvita Pomgrad - OK Črnuče

Samo v osmih dneh se bodo prvoligaški odbojkarji OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote srečali kar trikrat z odbojkarji OK Črnuče, ki so tudi prvoligaši. Minulo sredo, 8. novembra ob 20. uri, so namreč bile na sporedu tekme osmine odbojkarskega pokala Slovenije 2017/2018, povratna tekma bo čez teden dni, 15. novembra ob 20. uri, a vmes se Sobočanci z OK Črnuče srečajo še v državnem prvenstvu to soboto, 11. novembra.

Toda v Odbojkarskem pokalu Slovenije 2017/2018 so Sobočanci uspešni na tej »drugi fronti«. Kar s  3 : 0 (25:19; 25:22; 25:18) so na domačem parketu odpravili prvoligaško ekipo OK Črnuče. Kot pravi Dušan Benko, tajnik OK Panvita Pomgrad:

»V prvem nizu so gledalci vse do drugega tehničnega premora spremljali zelo izenačeno srečanje. Domači so bolje začeli in si preko dobrega začetnega udarca Jureta Kasnika priborili prednost z 12 : 8. Gostje so po polminutnem odmoru na zahtevo gostujočega stratega Marka Brumna strnili svoje vrste, dosegli pet zaporednih točk in prešli v vodstvo s 13 : 12. Nato je reagiral domači trener Dejan Fujs in odbojkarji Panvite Pomgrada so na drugi tehnični odmor odšli s točko prednosti. Po dobrem servisu domačega kapetana Gorazda Flisarja je bil rezultat 19 : 15 v prid domačih, ki vodstva do konca niza niso spustili iz rok. Drugi niz je bil podoben prvemu, ekipi sta se ves čas menjavali v vodstvu, na prvi tehnični premor so z minimalno prednostjo odšli gostje. Kazalo je, da bodo tudi ob drugem tehničnem premoru v vodstvu gostje, toda domači so z dobro razpoloženim kapetanom Flisarjem izid obrnili in rezultat je bil ob tehničnem premoru 16 : 15 v korist domačih. Izid je bil zadnjič izenačen na 18 : 18, nato pa so domači s pomočjo Jakoba Rojnika povedli za točko, po napakah Donika in Kumerja na drugi strani pa je bil izid 21 : 18. Domači vodstva do konca niza niso izpustili iz rok, pri rezultatu 24 : 21 so zapravili prvo »set« žogo, v drugo pa so bili uspešnejši. Tretji niz so ponovno bolje odprli domači in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Toda varovanci Dejana Fujsa so nekoliko popustili in gostje so prišli do vodstva 13 : 12. Po dobrem servisu Aljoše Bogožalca in razpoloženem Javorniku so domači spet prešli v vodstvo in ob drugem tehničnem premoru vodili z minimalno razliko. Razliko v tretjem in kot se je izkazalo kasneje, zadnjem nizu, je z dobrim servisom naredil Andrej Grut in domači so povedli z 20 : 17. Gostje odgovora niso imeli, do konca tretjega niza pa so uspeli doseči le še točko.«

Pod vodstvom trenerja Dejana Fujsa so za OK Panvita Pomgrad bili uspešni: Grut (13, Flisar (11), Javornik (10), Bogožalec (9), Rojnik (9) in Kasnik (4). Pri OK Črnuče, s trenerjem Markom Brumnom, so bili najuspešnejši: Kumer (10), Donik (9), Slovnik (8), Jurič (7), Uršič (4), Čopi (4), Tepič (2), Ponikvar (1) in Hafner (1).


Več v Šport