Na dnevu odprtih vrat odprli prenovljene zobne ambulante ZD Ljutomer

V ZD Ljutomer so uradno svojemu namenu predali prenovljene zobne ambulante in nova vozila

Prlekija-on.net, petek, 10. november 2017 ob 16:055
6. dan odprtih vrat ZD Ljutomer

6. dan odprtih vrat ZD Ljutomer

V petek, 10. novembra, so v Zdravstvenem domu Ljutomer pripravili 6. dan odprtih vrat ZD Ljutomer, kjer so tudi uradno svojemu namenu predali prenovljene zobne ambulante in nova vozila. V predavalnici v prvem nadstropju so zbrane nagovorili direktor ZD Ljutomer, Đorđe Šiškin, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič. Med prisotnimi so med drugim bili še župan Občine Veržej, Slavko Petovar, poslanec DZ RS, mag. Aleksander Kavčič, direktorica Občinske uprave Občine Ljutomer, dr. Tatjana Fulder ter številni drugi.

Tam je potekal tudi kulturni program, kjer so nastopili otroci prvega razreda OŠ Ivana Cankarja Ljutomer pod vodstvom Vita Žerdina in Martine Kuzma.

Direktor Šiškin je povedal, da je oprema v prenovljenih prostorih "svetovna" in da ima takšno opremo malokateri zdravstveni dom pri nas. S soglasjem občin ustanoviteljic, Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižje, so pri tem celoten lanskoletni presežek sredstev v višini 390 tisoč evrov vložili v prenovo prostorov in voznega parka. Prenovljene so zobne ambulante, dve specialistični ambulanti, prostori za ultrazvok, kardiologa, logopeda in psihologa.

Svojemu namenu so predali tudi sedem novih vozil, ki so jih uspeli pridobiti v zadnjem letu in pol. Med temi vozili sta reševalni vozili, vozili za nenujne medicinske prevoze ter tri patronažna vozila.

Stroški za zobozdravstvene stroje so znašali 110 tisoč evrov, za gradbena dela in opremo 165 tisoč evrov, za vozni park pa 115 tisoč evrov. Del voznega parka je financiran iz tekočih sredstev 2017.

Vsi zbrani so si nove prostore in vozila ogledali ter nadaljevali z druženjem in pogostitvijo.


Več v Kultura in izobraževanje