V Ljutomeru krstili mošt, pospravili klopotec in skuhali kislo juho

Samo Tuš - Korl je s pomočniki opravil krst mošta, Klub prleških babic iz Pristave je poskrbel za pospravljanje klopotca, zvečer pa še sledi zabava v šotoru s skupino Gadi

Prlekija-on.net, sobota, 11. november 2017 ob 20:34
Krst mošta

Krst mošta

Martinovanje v Ljutomeru je letos potekalo na Martinovo, v soboto, 11. novembra, na Glavnem trgu. Za zabavo so skrbeli Mladi Pomurci, potekalo je tekmovanje v kuhanju kisle juhe, pospravljanje klopotca, številni obiskovalci so se lahko ustavili na Martinovi tržnici ter si privoščili Martinovo malico, potekal pa je tudi krst mošta.

V tekmovanju v kuhanju kisle juhe, ki sta ga organizirala ŠIC d.o.o. in Društvo za promocijo Prlekije, se je pomerilo šest ekip in sicer Marko & co, Čebelarsko društvo Ljutomer, Pevski zbor Dobrava, PGD Pristava, MK Samorog in Društvo za ohranjajanje jedi naših babic - Kihača.

Tričlanska komisija je odločila, da je najboljšo kislo juho skuhala ekipa Pevski zbor Dobrava, drugo mesto je osvojila ekipa Marko & co, tretje pa PGD Pristava.

Spregovorila je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, Samo Tuš - Korl je s pomočniki opravil krst mošta, Klub prleških babic iz Pristave je poskrbel za pospravljanje klopotca, zvečer pa je sledila še zabava v šotoru s skupino Gadi.

Podelili so tudi nagrade za likovni natečaj, kjer so sodelovale Osnovne šole Cezanjevci, Stročja vas in Mala Nedelja.