The Margins izdali prvenec »Bella Insania«

Kot pravijo fantje, plošča govori o človeku, ki se išče in poskuša razumeti današnji način življenja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. november 2017 ob 12:35
The Margins

The Margins

Po treh singlih in videospotu, so The Margins izdali težko pričakovano prvo ploščo. Band, ki prihaja iz Prekmurja in Medžimurja na Hrvaškem, je prvenec Bella Insania predstavil v četrtek, 9. novembra, v ljubljanskem Orto baru.

Na albumu je devet komadov, ki pripovedno sestavljajo celoto. Kot pravijo fantje, plošča govori o človeku, ki se išče in poskuša razumeti današnji način življenja. Kot so napovedali že s singli, je plošča rockovsko obarvana. Rahlo psihadelična Find your way, ki je peta po vrsti, tempo umiri, vendar se že z naslednjo, imenovano New Wave, vrnejo glasni kitarski rifi. Dobre pol ure dolg prvenec je mešanica rockovskih podžanrov, ki ljubitelje te zvrsti naj nikakor ne bi pustila ravnodušnih.

The Margins sestavljajo Aljaž Gyurica, ki je pevec in kitarist, Patrik Jambrošić na kitari in spremljevalnem vokalu, Luka Ščavničar na bas kitari in prav tako spremljevalnem vokalu ter Jože Horvat na bobnih. Avtorji besedil so Aljaž, Luka in Jože. Glasbo na albumu so prispevali The Margins in Pavel Šipoš. Pri produkciji so The Margins sodelovali z Denisom Horvatom, ki se podpisuje tudi pod mix in mastering.

Fantje svoj prvi album predstavljajo z angleškimi teksti zgolj zaradi njihove internacionalnosti, nikakor pa ne skrivajo želje po tem, da bi se preizkusili tudi v tujini. Predstavitveni koncert je bil zelo dobro obiskan, znanih pa je že tudi nekaj datumov za prihodnje koncerte. Prvi bo v petek, 17.11.2017, v Gornji Radgoni v Mladinskem centru.

Foto: Vanessa Tivadar/Vanessa Tivadar Photography



Več v Glasba in film