Slovesno praznovanje zakonskih jubilantov župnije Mala Nedelja

Srečanja se je udeležilo 26 zakonskih jubilantov

Jože Žerdin, torek, 14. november 2017 ob 08:13
Srečanja se je udeležilo 26 zakonskih jubilantov

Srečanja se je udeležilo 26 zakonskih jubilantov

V župniji Mala Nedelja je bilo zelo slovesno, kajti župnik je skupaj s svojimi sodelavci pripravil župnijsko srečanje za zakonske jubilante, ki praznujejo okrogle obletnice porok. Srečanja se je udeležilo 26 zakonskih jubilantov, ki so poročeni 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 let, med nje pa je prišel zakonski par, ki je poročen že 56 let, kar je svetel vzgled vsem ostalim  zakonskim parom.

V župnijski cerkvi sv. Trojice je sveto mašo za zakonske jubilante daroval domači župnik Srečko Fras, ki se je vsem jubilantom zahvalil, da so se udeležili svete maše in srečanja. Med sveto mašo so obnovili zakonske zaobljube in prejeli blagoslov. Geslo srečanja je bilo »Družina zaklad cerkve«. V pridigi je župnik dejal, da je človek živa zahvala Bogu.

Jubilanti so ob svojem praznovanju ta dan odložili vse svoje skrbi in leta ter se poveselil. Veroučenci pa so jim ob tej priložnosti v cerkvi pripravili krajši kulturni program. Vsak zakonski par je iz rok župnika prejel spominsko poročno listino in šopek cvetja. Po maši so se še nekaj časa zadržali na župnijskem dvorišču, nato pa so srečanje nadaljevali v župnijskih prostorih, kjer so za njih pripravili pogostitev.

Ob koncu srečanja se je župniku za lepo pripravljeno srečanje zakonskih jubilantov, v imenu vseh jubilantov zahvalil Drago Rakuša iz Križevcev, ki z ženo Frančiško letos praznuje zlato poroko. Vsem jubilantom bo srečanje pri Mali Nedelji ostalo še dolgo v spominu.


Več v Kultura in izobraževanje