Mlekomat v Ljutomeru praznuje

Do danes je iz ljutomerskega mlekomata priteklo že preko 90.000 litrov

Prlekija-on.net, torek, 14. november 2017 ob 21:162
Mlekomat Ljutomer

Mlekomat Ljutomer

Danes mineva 8 let od postavitve mlekomata v Ljutomeru. Čas hiti in vsaki dan teče tudi mleko, tako ga je do danes iz ljutomerskega mlekomata priteklo že preko 90.000 litrov.

Začetki so bili zelo obetavni, saj je bila dnevna poraba tudi do 100 litrov, no sedaj je že nekaj časa ustaljena poraba okrog 35 litrov na dan. V vseh teh letih pa na Kmetiji Kosi niso mirovali, začeli so se ukvarjati tudi s sirarstvom in drugimi mlečnimi izdelki, kot so jogurti, maslo, skuta itd… Pravkar pričakujejo še zadnja potrebna dovoljenja in na kmetiji bodo odprli malo trgovinico, kjer bo možno kupiti vse njihove izdelke. Prav tako imajo v načrtih zraven mlekomata postaviti še avtomat za jogurte in sire, ter seveda ostale proizvode iz njihove kmetije, razmišljajo pa tudi o skupnem sodelovanju s sosednjimi kmetijami, kjer bi še lahko dodatno dopolnili ponudbo, z domačimi olji, moko itd.

Ob tej priložnosti bi se radi vsem strankam iskreno zahvalili za zaupanje, hkrati pa sporočili vsem, ki ste mogoče v dvomih, da se držijo najstrožjih pravil in čistoče, zato je njihovo mleko vedno sveže in primerno ohlajeno ter pripravljeno za uporabo. Upajo, da bodo stranke tudi v bodoče tako zadovoljne z njihovim mlekom in bodo posegle tudi po njihovih ostalih proizvodih, kateri sledijo v kratkem.

Če pa je kdaj v teh osmih letih mlekomat komu ponagajal, pa se jim za nevšečnosti opravičujejo in zagotavljajo, da se trudijo, da bi takih situacij bilo čim manj.

Kmetija Kosi se zahvaljuje za zaupanje in Vabljeni na mlekomat v Ljutomer.

Spodaj je nekaj slik izpred par let, ko je mlekomat imel dan odprtih vrat ob natočenem 30.000 litru.


Več v Gospodarstvo