Na obisku tudi vinska kraljica Radgonsko-kapelskih goric

DOSOR: Novembrski Martinov seniorski večer

Filip Matko Ficko, petek, 17. november 2017 ob 10:59
Novembrski Martinov seniorski večer

Novembrski Martinov seniorski večer

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se posebej dobro pripravili na tradicionalni seniorski večer na tretji četrtek v mesecu. Ker je »padel« v teden po Martinovem (16. november) so ga poimenovali kar Martinov seniorski večer.

Za dobro voljo z glasbo in pesmijo sta poskrbela Franc Duh in Stanko Ilješ, slednji je v vlogi »škofa Martina« opravil še malce zapozneli krst mošta v vino, da so lahko vsi nazdravili letošnjemu Martinu. Minuli petek so res opravili v DOSOR-ju Martinovo pojedino (kosilo z rdečim zeljem, mlinci in pečeno raco), a obred krsta je bil predstavljen na seniorski večer. Vino za zdravico, kerner iz Lendavskih goric, je predstavila vinska kraljica Radgonsko-kapelskih goric Katja Hamler s Stavešinskega vrha, a vino je priskrbela medicinska sestra Andreja Lenartič.

Ob prej imenovani Andreji pripravlja seniorske večere DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš, ki jima priskoči na pomoč še medicinska sestra Martina Farkaš. Zatorej je bila posebna čestitka za godovanje na Martinovo namenjena slednji, Martini, ki se je za to priložnost posebej potrudila ter doma pripravila oziroma spekla kar dve vrsti odličnega peciva. Sladkanju torej na tokratnem seniorskem večeru ni bilo »ne konca, ne kraja«, kajti že ob prihodu je vse udeležence družabnega večera v kavarnici »Traminček« na mizah čakalo pecivo, ki ga je pripravila stanovalka Ema Matijevič.

Ob zdravici je prostovoljka Marija Erveš prebrala nekaj ljudskih pregovorov o svetem Martinu (Sonce na Martina, pred durmi huda zima...) ter oznanila, da je konec lanskega leta bilo v Sloveniji žensk z imenom Martina kar 7503 (0,72 odstotka vseh žensk). Koliko od teh jih poje in pleše, kot udeleženke in udeleženci seniorskega večera v DOSOR-ju, pa ni podatka.


Več v Družabno