Čebelica Medka in kmetica Mica sta v vrtcu Mala Nedelja popestrili tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Mala Nedelja

Prlekija-on.net, petek, 17. november 2017 ob 15:36
Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Mala Nedelja

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Mala Nedelja

Tradicionalni slovenski zajtrk je postal že tradicija tudi v našem vrtcu, in sicer ga obeležimo vsak tretji petek v novembru na dan slovenske hrane. Že nekaj let zapored otroci tako za zajtrk dobijo kruh, maslo, med, mleko in jabolka slovenske pridelave. Namen dogodka je spodbujanje zdravega načina prehranjevanja ter uživanje lokalne domače pridelane hrane.

Letos sta tradicionalni slovenski zajtrk popestrili čebelica Medka in kmetica Mica, ki sta otroke pozdravili, jim razložili zakaj je zajtrk zdrav in čemu je namenjen današnji zajtrk. Čebelica Medka je prinesla pravi slovenski med in otrokom pripovedovala o zdravilnosti le tega. Kmetica Mica pa je prav tako morala zgodaj vstati, da je prinesla v vrtec domače mleko, sveže pečen domač kruh iz krušne peči, doma narejeno maslo in jabolka iz domačega sadovnjaka. Skupaj so si ogledali filmček o lokalni pridelavi teh domačih dobrot, prisluhnili deklamaciji Živ žav – zajtrk je zdrav in zaplesali ob Slakovi pesmi Čebelar. Nato pa so opravili pravi tradicionalni slovenski zajtrk.

Ob tej priliki sta otroke v vrtec prišla pozdravit tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba in podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, g. Janez Vencelj.

Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja
Foto: Jasmina Žnidarič


Več v Najmlajši