21-letnik na tekmo tovoril arzenal, kot da bi želel slaviti novo leto

Pred tekmo Maribor - Olimpija so mu zasegli nahrbtnik, v katerem je imel kar 30 bakel, 3 dimne granate, 1 večjo baklo in 8 bakel flesh

Prlekija-on.net, sobota, 18. november 2017 ob 08:154
Zasežene bakle

Zasežene bakle

Sinoči, ob 20.20 je bila na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma 1. SNL, med ekipama NK Maribor in NK Olimpija. Nogometno tekmo si je ogledalo okoli 10.000 gledalcev.

V zvezi z varovanjem nogometne tekme so policisti ob vstopu na stadion, še pred tekmo, zasegli pirotehnične izdelke, dvema gostujočima in dvema domačima navijačema. Zoper vse štiri bodo podali obdolžilne predloge pristojnemu sodišču. Enemu od njih, 21-letnemu navijaču iz Nove vasi pri Ptuju so policisti zasegli nahrbtnik, v katerem je imel kar 30 bakel, 3 dimne granate, 1 večjo baklo in 8 bakel flesh, zato so mu izrekli še ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Fotografijo pirotehničnih izdelkov, ki so mu jih zasegli, pošiljam v priponki.

Med tekmo so eni in drugi organizirani navijači prižgali večje število bakel. Zato bodo policisti zoper organizatorja prireditve uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve 38/2. člena Zakona o javnih zbiranjih. V zvezi s tem so policisti izdali plačilni nalog tudi dvema gostujočima navijačema, ki sta prižgala bakli na stadionu.

Drugih kršitev niso obravnavali.


Več v Črna kronika