Zaigrali in zapeli so po domače

Veliko glasbe, smeha in humorja

Jože Žerdin, sobota, 18. november 2017 ob 17:061
Zaigrajmo in zapojmo po domače

Zaigrajmo in zapojmo po domače

V športni dvorani pri osnovni šoli III v Murski Soboti je potekala zabavna prireditev »Zaigrajmo in zapojmo po domače«, katero je vodil humorist »Geza se zeza« - Geza Farkaš iz Beltincev. Že 30 let pripravlja zabavno glasbeno prireditev »Zaigrajmo in zapojmo po domače«, kjer se med drugim predstavljajo najboljše glasbene skupine in posamezniki iz Slovenije in tujine.

Letošnjega koncerta se je udeležilo veliko število obiskovalcev iz levega in desnega brega reke Mura, kajti na tej prireditvi je vsak našel nekaj zase in se hkrati tudi sprostil in zabaval ob domači glasbi. Sodeč po dobrem obisku si ljudje takih in podobnih prireditev še kako želijo. Tudi scenska zasnova prireditve je slonela na domačnosti.

Na odru zabavne prireditve so med drugim nastopili Klapa Skala, Čuki, Alfi Nipič, Mladi Gamsi, Aeternum, Zlatko Pejaković, Prleški kvintet, Boris Kopitar, Korado, Ansambel Smeh, Saša Landero, Gamsi, ansambel Aplavz, Marjan Zgonc, Pop n Dekl, Peter Auguštin, Halicanum, Atlanta, Gasilec Sašo, Emina, Ivan Mezga, ... Za veliko smeha in dobre volje pa je poskrbel humorist Vinko Šimek - Jaka Šrafciger.

Med obiskovalce pa je s svojim spremstvom prišel v vojaški uniformi nekdanji predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito, ki je vse zbrane pozdravil ter jim zaželel še veliko strpnosti v državi Sloveniji. Titovi spomini so kot je dejal v Murski Soboti še danes kako živi, ko se je rad vračal in srečeval s Pomurci. Vsak obiskovalec prireditve je še prejel nagrado, pa tudi številni sponzorji so za obiskovalce prispevali lepe praktične nagrade.


Več v Družabno