Radenčani izgubljajo in zmagujejo

Z zmago 3 : 0 nad Mariborom II tik pod vrhom lestvice

Filip Matko Ficko, nedelja, 19. november 2017 ob 17:44
OK Radenci - OK Maribor II

OK Radenci - OK Maribor II

Kot smo po 4. krogu tekmovanja v 3. državni odbojkarski ligi pred tednom dni razočarani poročali o izgubljeni tekmi Radenčanov v Slovenski Bistrici, se lahko tokrat veselimo ponovne zmage v 5. krogu.

V Športni dvorani v Radencih so 18. novembra zvečer proti Radenčanom zaigrali člani Odbojkarskega kluba Maribor II. Pod vodstvom trenerja Petra Možiča so na odbojkarskem parketu bili dejavni: Žiga Strdin, Jakob Košir, Jure Jovanovič, Marcel Ulčnik, Tit Kovačič, Rok Bračko, Matjaž Mladič (kapetan), Tin Krajnčič, Aljaž Poberžnik, Jan Ul in libero Nino Boroja. Odbojkarje OK Maribor II so Radenčani gladko premagali s 3 : 0 (26:24; 25:16; 25:11). Pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude so zaigrali ter se veselili zmage: Rihard Küplen, Tomaž Ajlec, Primož Horvat, Aleš Šadl, Blaž Ajlec (kapetan), Uroš Kovačec, Tadej Bertalanič, Staš Viher, Nik Škrjanec, Gašper Zamuda, Rok Šinko ter libera Alen Repija in David Novak.

Tekmo je sodila sodniška trojka: Robert Ledenik (prvi sodnik) iz Miklavža pri Mariboru, Andreja Kogelnik (druga sodnica) iz Maribora ter pri zapisniku Žan Stajnko iz Ljutomera. Z zmago in 13 točkami so Radenčani še vedno tik pod vrhom lestvice desetih moštev v 3. državni odbojkarski ligi, moški - vzhod, kajti ekipa Slovenske Bistrice je zmagala na gostovanju v Mežici in vodi s 14 točkami. V soboto, 25. novembra, potujejo Radenčani na gostovanje k ekipi Fram II.

Na 4. mestu v 1. državni odbojkarski ligi pa ostaja ekipa OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote, ki je v 7. krogu (minulo soboto zvečer v Športni dvorani OŠ I) gladko premagala gostujočo ekipo OK GEN-I Volley iz Nove Gorice s 3 : 0 (25:16; 25:14; 25:22). V 8. krogu, 25. novembra, potujejo Sobočani na gostovanje k vodeči ekipi OK Calcit Volley v Kamnik.


Več v Šport