Letos bo drsališče še večje, s stezo za drsanje, del drsališča pa bo pokrit

Za vse prebivalce s stalnim prebivališčem v občini Ljutomer bosta tako drsanje kot izposoja drsalk brezplačna

Prlekija-on.net, sreda, 22. november 2017 ob 19:1313
Drsališče v Ljutomeru 2016

Drsališče v Ljutomeru 2016

Veseli december se nezadržno bliža, mesta bodo kmalu zažarela v soju prazničnih lučk in ponudile pestro praznično ponudbo, v nekaterih mestih bodo že ta konec tedna prižgali lučke. Prav tako bo Ljutomer kmalu spet praznično zaživel, za dodatno ponudbo pa bo tudi letos na voljo drsališče, letos še večje, kot v prejšnji letih.

Kot so nam sporočili iz Občine Ljutomer, se bo postavitev drsališča na Glavnem trgu kmalu pričela, obratovanje drsališča pa je predvideno v obdobju od 8. decembra 2017 do 7. januarja 2018. V letošnjem letu bo drsališče nekoliko večje kot v preteklih letih in sicer v skupni velikosti 400 m2. Zraven 300 m2 površine za prosto drsanje, bo namreč dodatno še steza za drsanje v velikosti 100 m2. Letošnja novost je tudi ta, da bo del drsališča nameščen pod šotorom, tako da bo tudi v primeru neugodnih vremenskih razmer drsanje lahko potekalo nemoteno.

Za vse prebivalce s stalnim prebivališčem v občini Ljutomer bosta tako drsanje kot izposoja drsalk brezplačna, vsi ostali uporabniki pa bodo za vstop na drsališče morali plačati vstopnino v višini 1 evro in prav tako 1 evro za izposojo drsalk. Najem drsališča bo izveden pri podjetju Arctic, d.o.o., ki bo izvedlo tudi postavitev drsališča.

Stroški obratovanja drsališča znašajo mesečno okvirno pet tisoč evrov, ob drsališču pa bo zagotovljena tudi gostinska ponudba.

Mesto okrašeno v enakem obsegu kot lani
Tako kot vsako leto bo tudi letos Glavni trg krasila novoletna jelka, ki bo nameščena konec tega meseca, okrasitev mesta Ljutomer in njegove bližnje okolice pa je načrtovana v enakem obsegu kot lani, s tem da se načrtuje zamenjava in popravilo dotrajanih svetlobnih okraskov.

V okviru praznovanja "Veselega decembra" se pripravlja tudi program, ki se bo odvijal tako v hiškah kot na božični tržnici. O programu bomo podrobneje še poročali, prav tako o Silvestrovanju v mestu.

Praznični prižig lučk je predviden v okviru odprtja drsališča, in sicer v petek, 8. decembra, celotna osvetlitev mesta pa bo trajala predvidoma do sredine meseca januarja 2018. Celoten strošek praznične osvetlitve znaša približno pet tisoč evrov.