OK Panvita Pomgrad premagala prvake

Slavje v Kamniku z 1 : 3 (25:22; 23:25; 23:25; 22:25)

Filip Matko Ficko, četrtek, 23. november 2017 ob 11:39
Veselje Sobočancev po tekmi

Veselje Sobočancev po tekmi

Kamničani bodo konec tega tedna gostili odbojkarski turnir srednjeevropske odbojkarske lige, zato je bila tekma 8. kroga v 1. državni odbojkarski ligi med domačim Cacit Volley in soboško ekipo OK Panvita Pomgrad odigrana že 22. novembra. Pred svojimi navijači so aktualni slovenski pokalni odbojkarski prvaki izgubili.

Odbojkarji OK Calcit Volley so v tekmo krenili brez lažje poškodovanega korektorja, Brazilca Maxona Pereire, kljub temu pa so po bloku Saše Šalekarja zelo hitro prišli do prednosti petih točk (11:6). Obe ekipi sta naredili številne napake, Kamničani nekaj manj in to jim je prineslo prednost. Sobočani so uspeli izenačiti pri 14:14, a so Kamničani prvi niz zaključili v svojo korist (25:22). Podobno, kot v prvem nizu, se je začelo tudi v drugem, a so po uspešnem napadu Aljoše Bogožalca povedli Sobočani. Prednost je bila tudi po drugem tehničnem odmoru, Kamničani so uspeli izenačiti, a v končnici so več pokazali igralci Panvite Pomgrad in bilo je 1 : 1 v nizih. Sobočani so pod vodstvom trenerja Dejana Fujsa bolje začeli tudi tretji niz, pobegnili za štiri točke (11:7) in po treh zaporednih točkah Bogožalca je bilo že 15:8. Kamničani so se vrnili v igro (12:15), zaostali le še za točko (17:18), a po drugem tehničnem odmoru je Panvita Pomgrad strnila vrste ter po zaslugi Gruta prišla do vodstva 2 : 1 v nizih. Izenačena igra na obeh straneh se je začela tudi v četrtem nizu in do devete točke si nobena od ekip ni priigrala prednosti. A po bloku Gorazda Flisarja so si Sobočani priigrali tri zaporedne točke in povedli 12:9. Ob drugem tehničnem odmoru so Sobočani imeli že štiri točke prednosti, a so Kamničani izenačili na 17:17. V eni najbolj razburljivih končnic tekme so bili gostje iz Murske Sobote veliko bolj zbrani, z asom Flisarja pobegnili za tri točke (23:20), kar je zadostovalo za zmago, ki jo je po dveh urah zaključil z udarcem Rojnik.

Ekipa OK Calcit Volley Kamnik pod vodstvom trenerja Gašperja Ribiča in dosežene točke: Vidmar (17), ŠtembergerZupan (16), Okroglič (12), Štalekar (9), Novljan (4), Gil (3), libero Hribar (1), libero Golob, Lakner in Kotnik. Ekipa OK Panvita Pomgrad Murska Sobota pod vodstvom trenerja Dejana Fujsa in dosežene točke: Grut (16), Rojnik (16), Bogožalec (14), Flisar (10), Javornik (4), Kasnik (3), Felkar, Pečnik, Banič, S.Ratkai, Bedrač, libero J. Ratkai in libero Hrastovec.

Po podatkih Dušana Benka pripravil Filip Matko Ficko


Več v Šport