Kar 135 lantern bo osvetljevalo radenski park

Letošnje zimske radosti v Radencih

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 27. november 2017 ob 11:19
Zimske radosti v Radencih

Zimske radosti v Radencih

Čeprav bodo prvo adventno svečko v rondoju pri lekarni ter 135 lantern v radenskem parku (ob 135 Zdravilišča Radenci) prižgali 3. decembra popoldne, se je 30 v naprej napovedanih prazničnih prireditev letošnjega prazničnega decembra v Radencih že pričelo konec novembra (6. dobrodelni turistični ples, pogovor z zgodovinarjem dr. Marjanom Žnidaričem, dobrodelna prireditev za mlade).

Še isti večer po prižigu svečke in 135 lantern bo v vaško-gasilskem domu v Hrastju Moti tradicionalna prireditev kulturnikov »Za kmečko pečjo«, pevske nastope pa bodo imeli pevke in pevci KD Vrelec, Kvintet Klopotec Kapela. Za najmlajše bodo na programu lutkovne predstave (3.12.:Babica Zima gre na jug; 12.12.: Kdo je napravil Vidku srajčico?: 19.12.: Rudi in praznične kremšnite), kot tudi bazar in praznično druženje 4.12. v OŠ Kapela, Miklavževanje 5.12. v radenski cerkvi, praznične delavnice od 11. do 13.12. v vrtcu Radenci mehurčki v Radencih, zimske radosti v radenskem parku 16.12 (razglasitev zmagovalcev natečaja »Naj lanterna Mačjega mesta«, rajanje z mačkom Mijav, veveričko Muki in škratom Radinom), Dan za ples 22.12. za OŠ Kapela in OŠ Kajetana Koviča Radenci; v DOSOR-ju bo 21.12. Seniorski večer, 24.12. Koncertni večer malo drugače (pevska zbora Radenske in DOSOR-ja); 26.12. bo blagoslov konjev Radenske konjenice, še isti večer ob 18. uri pa v Kongresni dvorani Zdravilišča Radenci občinska slovesnost ob Dnevu samostojnosti in enotnosti RS; od 27. do 29.12. bo v Športni dvorani zimska rekreacija z otroškim silvestrovanjem; silvestrovanje v Termah Radenci pa 31.12. s polnočnim presenečenjem. Seveda bodo vmes še mnoge druge prireditve, kajti otroke bodo obdarili trije dobri možje decembra: Miklavž, Božiček in dedek Mraz; za starejše pa bodo številni praznični obredi v obeh cerkvah, na Kapeli in v Radencih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno