Za boljši in varnejši jutri prebivalcev Štajerske

Zavarovalnica Triglav v okviru tradicionalne preventivne akcije pomagala ptujski bolnišnici

Prlekija-on.net, torek, 28. november 2017 ob 10:50
Za boljši jutri Ptuj

Za boljši jutri Ptuj

V porodnišnici Ptuj se vsako leto rodi okoli 800 novorojenčkov. Da bi bil njihov prihod na svet čim bolj varen, je Zavarovalnica Triglav pod okriljem novoletne preventivne akcije Za boljši jutri moči za dober namen združila s Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. Ta je finančno podporo namenila nakupu CTG aparata, ki omogoča varnejši porod oziroma celovito in zanesljivo spremljanje novorojenčka v zadnjih urah pred porodom. Zavarovalnica Triglav svoje poslanstvo odgovornosti do družbe in ustvarjanja varnejše prihodnosti z akcijo Za boljši jutri uresničuje tudi v praksi in del svojih sredstev že četrto leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom po vsej Sloveniji. Letos je med več kot 20 projekti podprla tudi nakup sodobnega CTG aparata za novorojenčke, ki predstavlja velik napredek pri snemanju otrokovih srčnih utripov in materinih popadkov.

V največji slovenski zavarovalnici tako želijo bodočim mamicam in njihovim potomcem omogočiti najboljšo zdravstveno oskrbo v trenutku, ko se mama pripravlja na porod svojega otroka oziroma v času, ki je običajno poln čustev, strahu in pričakovanj. »Poslanstvo Zavarovalnice Triglav je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Želimo si, da bi bilo za novorojenčke in njihove mamice čim bolje poskrbljeno oziroma da bi bila pot do njihovega prvega srečanja varna in čim manj stresna. Pri tem jim bo pomagal nov, sodoben CTG aparat,« je ob predaji povedal Uroš Skuhala, direktor OE Maribor Zavarovalnice Triglav.

SB dr. Jožeta Potrča Ptuj skrbi za zdravstveno varstvo približno 130.000 prebivalcev na ptujsko-ormoškem območju in tudi širše. Eden izmed stebrov njenega delovanja je tudi ginekološko-porodni oddelek, v sklopu katerega deluje ptujska porodnišnica. »SB dr. Jožeta Potrča Ptuj se že leta spopada s težavami pri zagotavljanju sodobne medicinske opreme, ki je nujno potrebna za kakovostno, varno in dostopno zdravstvo. Zavarovalnica Triglav se je tako lani kot tudi letos odzvala na naše prošnje in pomembno pripomogla pri nabavi CTG telemetrične aparature za vodenje nadzora novorojenčka v zadnjih urah pred porodom. Za to se ji iskreno zahvaljujemo v imenu otrok, bodočih staršev in vseh zaposlenih,« je povedal Andrej Levanič, direktor Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Četrto leto akcije Za boljši jutri
Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že četrto leto zapored. V zadnjih treh letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo podprla že več kot 70 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še dobrih dvajset. OE Maribor bo v okviru letošnje novoletne preventivne akcije finančna sredstva namenila tudi OŠ Ivanjkovci za nakup strokovne literature o požarni varnosti v novi knjižnici, ki je namenjena vsem generacijam – v dopoldanskem času učencem šole, vrtičkarjem in zaposlenim, v popoldanskem času pa vsem krajanom KS Ivanjkovci, dijakom in študentom. Da bi bili obiskovalci knjižnice še bolj varni, so v Triglavu podprli tudi nakup defibrilatorja, ki je nameščen pri vhodu v omenjeno knjižnico.


Več v Kultura in izobraževanje