Kuharsko srečanje dveh šol

Obe skupini sta pripravile izvrstne jedi, ki pa bi jih lahko po njihovi kritični oceni še dodelali ali spremenili

Prlekija-on.net, sreda, 29. november 2017 ob 07:53
Kuharsko srečanje na OŠ Cezanjevci

Kuharsko srečanje na OŠ Cezanjevci

V četrtek, 23. 11. 2017 smo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pripravili kuharsko srečanje učencev izbirnega predmeta Sodobna priprava hrane iz šole Cezanjevci in Križevci. Učiteljici Alenka Kajtna Zorko in Jasna Lampreht sta učencem pripravile izziv. Iz sestavin so morali pripraviti  testenine z mletim mesom ali špageti bologneze. Najprej so se razdelili v dve skupini in glede na sestavine pripravili načrt izvedbe. Po posvetu z mentoricama so lahko svoje recepte še dodelali tako, da so pogledali recepte na spletu ali v knjigah.

Nato so se odpravili do svojih kuharskih pultov in štedilnikov ter začeli s pripravo jedi. Med kuhanjem nam je na pomoč priskočila učiteljica Katja Nemec.

Med kuhanjem so se učenci izmenično udeležili delavnic izdelovanja sladice torte na palčki ali cake pops, zlaganja prtičev ter priprave pogrinjkov v jedilnici.

Obe skupini sta pripravile izvrstne jedi, ki pa bi jih lahko po njihovi kritični oceni še dodelali ali spremenili.

Druženje je bilo enkratna izkušnja tako za učence kot za učiteljici, predvsem organizacijski vidik. In med druženjem smo se že odločili na nov izziv in sicer učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so sprejeli vabilo na decembrsko kuharsko druženje na OŠ Križevci.

Zapisala:  Jasna Lampreht
Foto: Katja Nemec, Jasna Lampreht, Shania Budja


Več v Kultura in izobraževanje