Z licitacijo vin letnika 1988 in 2007 zbrali 2.500 evrov

Z zbranimi sredstvi bodo člani Humanitarnega društva Rotaract kluba Maribor članom Stanovanjske skupine Pragersko omogočili ure fizioterapije, ki za njih ne pomenijo le izboljšanja kvalitete življenja, temveč so življenjskega pomena

Prlekija-on.net, sreda, 29. november 2017 ob 11:23
Člani humanitarnega društva Rotaract klub Maribor so že deseto leto zapored organizirali dobrodelni kulinarični večer z licitacijo. Letošnji artikli licitacije je bila steklenica vina Laškega rizlinga - pozna trgatev, letnik 1988 in steklenica Merlota - Vinakoper, letnik 2007 Jeroboam, in v licitaciji zbrali kar 2.500 evrov.

S pomočjo donatorjev, licitacije in srečelova, so tako člani Rotaract kluba Maribor v okviru 10. Dobrodelne kulinarične večerje z licitacijo, skupaj zbrali 2.500 evrov sredstev, ki so jih namenili Stanovanjski skupini Pragersko (del zveze Sonček). Skupina je namenjena odraslim osebam s cerebralno paralizo in drugimi oblikami invalidnosti, ki zaradi svoje telesne in/ali duševne prizadetosti potrebujejo strokovno pomoč, vodenje in varstvo ter osebno pomoč in nego. Takšna oblika bivanja nadomešča funkcijo doma ali lastne družine.

Z zbranimi sredstvi bodo članom Stanovanjske skupine Pragersko omogočili ure fizioterapije, ki za njih ne pomenijo le izboljšanja kvalitete življenja, temveč so življenjskega pomena. Ti posamezniki namreč po 18. letu starosti nimajo pravice do brezplačne fizioterapije, znesek denarnega nadomestila, do katerega so upravičeni, pa niti približno ne pokrije teh stroškov. Zaradi konstantno enakega položaja telesa, prihaja do hudih telesnih posledic, ki jih je mogoče preprečiti oziroma olajšati s pomočjo fizioterapije.

Ob predaji donacije vodji Stanovanjske skupine Pragersko Dejanu Sedovšku, je predsednik Rotaract kluba Maribor, Miha Štruc, povedal: »Za nami je še ena izvedba Dobrodelne kulinarične večerje, kjer smo zopet dokazali, da lahko mladi veliko prispevamo v naše lokalno okolje. Ta donacija je bila mogoča le s pomočjo vseh dobrih ljudi in donatorjev, ki so nam prišli nasproti ob naših prošnjah. Donacija za stanovalce Stanovanjske skupine Pragersko gre sigurno v prave roke. Upam tudi, da smo z našim delom spomnili ljudi, da so okoli nas tudi takšni ljudje, ki potrebujejo pomoči in s tem spodbudili kakšno dobro delo, ki ima še poseben pomen prav v prazničnem času, ki prihaja

Druženje med gosti se je nadaljevalo še pozno v noč, člani Rotaract kluba Maribor pa se že pripravljajo na poletni dogodek, že 4. Dobrodelni festival palačink, ki se bo ponovno odvil prvo soboto v juniju na Trgu Svobode.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje