Vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujil večji znesek denarja, policija prosi za pomoč

Neznani storilec je tekom dneva v naselju Sveti Tomaž vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujil večji znesek denarja ter CO2 varilni aparat s pripadajočo jeklenko

Prlekija-on.net, petek, 1. december 2017 ob 09:006
Sveti Tomaž

Sveti Tomaž

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 30. novembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 14:50 uri so bili na kraju vloma v stanovanjsko hišo v naselju Sveti Tomaž. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom dneva vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujil večji znesek denarja ter CO2 varilni aparat s pripadajočo jeklenko.

Opravljen je bil ogled kraja dejanja, po vseh zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Vse morebitne očividce ali priče, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali storilcu pa naprošajo, da jih o tem obvestite na telefon 741-08-50 ali pokličete na anonimno številko policije 080-1200.

Iz PU Maribor so še sporočili, da je neznani storilec med 12.00 in 14.35 skozi odklenjena stranska vrata prišel v notranjost stanovanjske hiše. V hiši je z neznanim orodjem vlomil prehodna vrata v kuhinjo, od koder je imel dostop do vseh prostorov v hiši. V hiši je našel in odtujil večjo količino gotovine in varilni aparat na CO2, s pripadajočo jeklenko. Materialna škoda znaša okoli 9.000 evrov.

Ob 20.27 uri so v Ormožu kontrolirali voznika osebnega vozila, kateri je v cestnem prometu vozil osebni avto pod vplivom alkohola, saj je bila izmerjena vrednost 0,42 mg/l alkohola izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in izrečena globa.

Ob 22.50 uri so bili obveščeni, da po telefonu neznana oseba grozi prijavitelju iz območja občine Sveti Tomaž. Po razgovorih je bil ugotovljen kršitelj tega dejanja, zato mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob rednem delu bodo policisti ob koncu tedna opravljali meritve hitrosti z radarjem in preverjali psihofizično stanje voznikov ter preverjali vozila v zvezi zimske opreme.


Več v Črna kronika