V Gornji Radgoni je potekal jubilejni Miklavžev koncert KD Peter Dajnko iz Črešnjevcev

Koncert, ki je bil napolnjen z vzdušjem prihajajočega prazničnega decembra so obogatili s svojimi nežnimi zvoki tamburic, lepega prepevanja, otroškega folklornega plesanja ter ubranega prebiranja strun kitare

Prlekija-on.net, petek, 1. december 2017 ob 18:48
10. Miklavžev koncert

10. Miklavžev koncert

Tudi letos so črešnjevski kulturniki pripravili odličen jubilejni 10. Miklavžev koncert, tamburaške glasbe in folklornega otroškega plesanja.

Da je lahko pohvalno in občini v ponos društvo, ki se ponaša s 107 let delovanja tamburaškega ljubiteljskega muziciranja in 7 let delovanja otroške folklorne skupine je vsem dokaj poznano. Za to pa je potrebna volja, vztrajnost in veliko odrekanja ter spoštovanja do tistega dela in poslanstva, ki ti je bilo dano in namenjeno v življenju. To vedo tudi člani tamburaške skupine in otroške folklorne skupine Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci pri Gornji Radgoni, ki se vztrajno in  neumorno trudijo ter peljejo barko naše kulturne dediščine skozi valove tujega vpliva.

Tako so svojo vztrajnost do ljudskega muziciranja in plesanja prikazali v četrtek, 30. novembra v Kulturnem domu Gornja Radgona na jubilejnem 10. Miklavževem koncertu. Koncert, ki je bil napolnjen z vzdušjem prihajajočega prazničnega decembra so obogatili s svojimi nežnimi zvoki tamburic, lepega prepevanja, otroškega folklornega plesanja ter ubranega prebiranja strun kitare. Program, ki je potekal dobro uro je tokrat zasnovala predsednica društva, Eva Satler. Celotno zgodbo nastopa pa so vodili sami člani tamburaške skupine, ki so obujali spomine iz preteklih nastopov in dogodkov, ki so se porajali ob pripravi in nastopih na Miklavževih koncertih.

Foto in tekst Marjan Slavič


Več v Kultura in izobraževanje