V Ljutomeru uprizorili enega najbolj priljubljenih muzikalov vseh časov

Polna dvorana ŠIC v Ljutomeru je dobre tri ure lahko uživala ob glasbi, petju in plesu

Prlekija-on.net, nedelja, 3. december 2017 ob 10:08

Muzikal Moje pesmi, moje sanje

V Ljutomeru so v soboto, 2. decembra, uprizorili muzikal Moje pesmi, moje sanje, bolj znan po istoimenskem filmu, ki je eden najbolj priljubljenih muzikalov vseh časov. Po izjemnem uspehu na Broadwayu, kjer je doživel kar 1.443 ponovitev so ga preselili tudi na West End. Tam po 2.385 ponovitvah še danes drži rekord najdlje predvajanega ameriškega muzikala v Londonu. Od prve uprizoritve leta 1959 pa je bil prikazan že v 17.500 različnih produkcijah širom sveta, letno pa si ga ogleda več kot 600.000 ljudi.

Letos je ekipa gledalce očarala že v Ljubljani, Mariboru, Portorožu, Celju, Kranju ter tokrat še polno dvorano ŠIC v Ljutomeru, ki je skupaj z odmorom dobre tri ure lahko uživala v "muzikalu čiste ljubezni" ob glasbi, petju in plesu.

V muziklu nastopajo Boštjan Romih, Eva Černe, Irena Yebuah Tiran, Katja Konvalinka, Matjaž Stošinsek, Klemen Torkar, Simona Plut, trio opernih pevk iz Tosca Beat - Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli ter številni drugi. Režiser je Nejc Lisjak, producent Nejc Avbelj, zgodbo spremlja simfonični orkester, katerega glasbeni vodja in dirigent je Simon Dvoršak, za kostume skrbi Milena Dolenc, za sceno pa Urška Gregorič.

Zgodba muzikla
Z nesmrtno glasbo izpod peresa Richarda Rodgersa in resnično zgodbo družine von Trapp, ki jo je v scenarij oblikoval Oscar Hammerstein II., muzikal Moje pesmi, moje sanje nagovarja najgloblja čustva ljubezni do glasbe, družine in domovine. Sedem otrok, ki po smrti svoje mame ne sprejmejo nobene varuške, njihov oče, zaveden avstrijec stotnik von Trapp obravnava kot mornarje na svoji bojni ladji, ki ji je poveljeval v 1. svetovni vojni. Tik preden se iz obupa poroči z dunajsko baronico Elso Schraeder v njihova življenja vstopi nova varuška, postulantka Maria, ki v hišo vrne glasbo in veselje.

Časa za družinsko srečo pa ni! Zaradi priključitve Avstrije nacistični Nemčiji, je družina primorana zapustiti svojo domovino …


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno