Drsališče pod šotorom, steza na prostem

Drsališče se bo odprlo v četrtek, ko bodo v mestu prižgane tudi lučke, odprto pa bo predvidoma do 7. januarja 2018

Prlekija-on.net, nedelja, 3. december 2017 ob 20:0415
Drsališče v Ljutomeru

Drsališče v Ljutomeru

Drsališče v Ljutomeru so postavili, v teh dneh pa že nastaja ledena ploskev. Drsališče se bo odprlo v četrtek, ko bodo v mestu prižgane tudi lučke, odprto pa bo predvidoma do 7. januarja 2018.

V letošnjem letu je drsališče še večje kot v preteklih letih in sicer v skupni velikosti 400 m2. Zraven 300 m2 površine za prosto drsanje, ki je pod šotorom, je dodatno še steza za drsanje v velikosti 100 m2, ki je na prostem. To je tudi letošnja novost, da je del drsališča nameščen pod šotorom, tako da bo tudi v primeru neugodnih vremenskih razmer drsanje lahko potekalo nemoteno.

Za vse prebivalce s stalnim prebivališčem v občini Ljutomer bosta tako drsanje kot izposoja drsalk brezplačna, vsi ostali uporabniki pa bodo za vstop na drsališče morali plačati vstopnino v višini 1 evro in prav tako 1 evro za izposojo drsalk. Najem drsališča je izveden pri podjetju Arctic, d.o.o., ki je izvedlo tudi postavitev drsališča.

Stroški obratovanja drsališča znašajo mesečno okvirno pet tisoč evrov, ob drsališču pa bo zagotovljena tudi gostinska ponudba.

Kako trenutno izgleda drsališča, si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.


Več v Družabno