Vsako prvo nedeljo v mesecu bolšji sejem

V Orehovcih ohranjajo tradicijo Bolšjega sejma, ali kot ga imenujejo tukaj »Orehovski bolšjak«

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. december 2017 ob 09:18
Bolšji sejem v Orehovcih

Bolšji sejem v Orehovcih

Bolšji sejem v Orehovcih se je v devetih letih, odkar deluje, precej dobro uveljavil in privabil veliko tistih, ki ponujajo razno kramo, staro kmečko orodje, izdelke domače obrti in rokodelstva itd. Vedno več pa je tistih kupcev, ki iščejo kakšen primerek za dopolnitev svoje zbirke starin, orodja ali spominka.

Tudi to nedeljo je bilo živahno ob gasilskem domu v Orehovcih, kjer so gasilci PGD Orehovci gostoljubno ponudili svoj prostor za »Orehovski bolšjak«. Za vsakega obiskovalca se je tudi tokrat lahko našlo kaj zanimivega, predvsem proizvodi, prodajni artikli in izdelki, ki jih ponujajo predstavniki domače obrti, akvaristični predmeti, domača krama, ki jo je škoda zavreči, pa tudi proizvajalcev in pridelovalcev zelenjave in sadja iz domače okolice se je našlo.

Na stojnicah se je našlo veliko zanimivega med drugim tudi prepeličja jajca, košare »korbi, pleterke, rasohe«, kolovrat, bojler, radio, stare gramofonske plošče, luči, rezervni deli, orodje, rabljeni električni aparati, smučarska oprema, božično-novoletni okraski in še veliko koristnega ter uporabnega za dom in za zbiralce ter ljubiteljev zbiranja le teh. Ponujen asortiment je bil dokaj bogat, nekaj se je prodalo, nekaj zamenjalo, nekaj pa tudi podarilo v zadovoljstvo ponudnikov in povpraševalcev.

Gasilci bodo v prihodnje še nadaljevali z izvedbo Bolšjega sejma v Orehovcih, pravi pomen le tega je med drugim tudi ohranjanje stikov, druženje ter pristnost domačnosti. Že naslednji Bolšji sejem bo prvo nedeljo v novem prhajočem letu 2018 od 8. do 12. ure pri gasilskem domu v Orehovcih. Zato vabljeni ponudniki, povpraševalci in vsi tisti, ki iščete družabnost v nedeljskem dopoldnevu ob skodelici kave ali čaju, da sprejmete povabilo gasilcev iz Orehovcev.

Foto in tekst Marjan Slavič


Več v Družabno