Prostovoljstvo povezuje tudi v DOSOR-ju

Srečanje prostovoljk in prostovoljcev ob kosilu

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 4. december 2017 ob 09:23
Zdravica pred kosilom

Zdravica pred kosilom

»V letu 2017 se je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, zvrstilo veliko aktivnosti in dogodkov, s katerimi smo skupaj z vami skozi vse leto lepšali našim stanovalcem dneve bivanja pri nas. Vaše prostovoljno delo je za vse, ki jim je DOSOR postal dom v poznih letih, izjemnega pomena in nenadomestljivo. Dovolite, da vas v znak hvaležnosti in spoštovanja povabimo na skupno druženje ob kosilu, ki ga pripravljamo za vse vas – prostovoljce DOSOR-ja,« je bilo zapisano v vabilu, ki ga je prostovoljkam in prostovoljcem namenila direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser.

Z vabljenimi se je srečala v DOSOR-jevi restavraciji 29. novembra ob 13. uri, kjer jih je vse najprej prisrčno pozdravila, nazdravili so s kazarčkom pijače (po želji vsakega posameznika), sledilo pa je skupno kosilo. Seveda pa ob tej priložnosti ni manjkalo darilo vsem: DOSOR-jev koledar za leto 2018 z reprodukcijami umetnin DOSOR-jeve letošnje 9. mednarodne likovne kolonije »Demon ljubezni« (po Feriju Lainščku), majica z DOSOR-jevim logotipom ter zavitek keksov iz DOSOR-jeve slaščičarne.

Tako je bilo ponovno potrjeno žlahtno prostovoljstvo, ki se ga v DOSOR-ju goji že od samega začetka delovanja tega zavoda, kajti prostovoljstvo je kot gibanje sestavni del vseh družbenih sistemov v preteklosti in tudi danes je odraz potreb, ki nastajajo v posameznih družbah. Prostovoljstvo povezuje ljudi in njemu ob bok je treba še posebej omeniti solidarnost in humanizem. Nekatere od teh vrednot so danes pogosto odsotne v vsakdanjem življenju, a obujanje in uresničevanje teh vrednot je pomemben cilj in izziv, ki v DOSOR-ju nista izvzeta.


Več v Kultura in izobraževanje