KUD Bubla Radenci: Miri Rituper v spomin

Spominski kulturni večer v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 4. december 2017 ob 09:31
Večnice, ljudske pevke in pevci KUD Bubla Radenci

Večnice, ljudske pevke in pevci KUD Bubla Radenci

Kulturno društvo Bubla Radenci je bilo ustanovljeno leta 1995 in med ustanovnimi člani je bila tudi Mira Rituper, ki je od letošnje jeseni ni več. Njej v spomin so pripravili kulturni večer v predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, v petek, 1. decembra zvečer.

O življenjski poti Mire Rituper je pripovedovala Marija Marič, predsednica KUD Bubla Radenci, ki je soustanoviteljico društva spoznala že davnega leta 1958 v Mariboru kot soobiskovalko tamkajšnjega učiteljišča. Po ustanovitvi društva kulturnikov v središču »dežele treh src« je Mira Rituper najprej sodelovala kot likovnica, pozneje pa se je razdajala kot lutkarica.

Na spominskem kulturnem večeru so najprej v uvod zapeli pevke in pevci pevske skupine Večnice, ki deluje pri KUD Bubla, a lutkarica Lidija Slavič je z lutko - psičkom Pijo obudila spomin na lutkarske čase z Miro Rituper. Učenka Nina Klemenčič je brala pesem ter igrala na kitaro, svojo pesem Potovka pa je prebrala avtorica VidaPelc. Kot gostje večera so zapele ljudske pevke KUD Janez Čuk iz Vučje vasi pod vodstvom Ane Lebar, v duetu pa sta zaigrali mama in hčer, Vanja in Katarina Rantaša, prva na klavir, a druga na violino.

Večer hvaležnosti in veselega spomina na Miro Rituper so s pesmijo zaključile Večnice, ob vseh decembrskih prihajajočih praznikih pa je vsem v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice vse lepo zaželel župan Občine Radenci Janez Rihtarič. Na ogled so bila dela članic in članov likovne sekcije KUD Bubla, med deli tudi likovna dela Mire Rituper.


Več v Kultura in izobraževanje