Pod vplivom alkohola med nepravilnim prehitevanjem trčil v drugo vozilo

Vozil je pod vplivom alkohola (rezultat 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku), zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter odrejeno pridržanje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. december 2017 ob 11:09
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 1. 12.  2017, do 7. ure dne 4. 12. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 1. decembra, ob 7:49 so bili obveščeni o kurjenju plastike v naselju Mihalovci. Patrulja je na kraju ugotovila, da je delavec kuril odpadne veje in listje.

Ob 9:15 so bili obveščeni o poškodbi parkiranega vozila na parkirišču v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je poškodbo povzročil neznani voznik neznanega rdečega vozila pri nepravilnem premiku ter poškodoval drugo parkirano vozilo po desni strani prednjega branika.

Ob 9:39 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Središču ob Dravi. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče zaradi odvzema prednosti trčil v drugo vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 12:49 je patrulja na glavni cesti v Mihovcih pri Veliki Nedelji tujemu vozniku tovornega vozila, začasno odvzela dokument, zaradi nedovoljene uporabe mobilnega telefona. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 19:15 so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanje trčil v kombinirano vozilo. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj tuji državljan, vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku), zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter odrejeno pridržanje. Po končanem pridržanju je bil v soboto priveden v nadaljnji postopek na Okrožno sodišče na Ptuju.

Ob 2:05 uri se je na regionalni cesti izven naselja Libanja na relaciji Ormož - Ljutomer zgodila prometna nesreča II. kategorije. V nesreči sta bila udeležena neznani voznik osebnega avtomobila in voznik osebnega avtomobila, ki je da bi preprečil trčenje, zavil v desno najprej na bankino, nato pa se je vozilo prevrnilo po brežini navzdol še 5 metrov. V tem vozilu sta bila voznik in sopotnik lahko telesno poškodovana. Neznani voznik drugega vozila, je brez ustavljanja nadaljeval vožnjo v smeri Ljutomera. Zaradi razjasnitve okoliščin policija naproša morebitne očividce in voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v smeri Ormož - Ljutomer, da se zglasijo na Policijski postaji Ormož, Ormož Dobravska ulica 5a ali pokličejo na tel. št. 02 741 08 50 ali 113 ali na anonimno tel. št. 080 1200.

V soboto, 2. decembra, ob 23:05 uri so bili obveščeni o motenju s hrupom pri gostinskem lokalu v Ivanjkovcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so gostje, ki so zapuščali gostinski lokal bili preglasni. Druga kršitev ni bila ugotovljena. Ob 00.35 uri so pri nalogah, ki so jih opravljali na območju Maribora, zasegli občanu cigaretni ogorek s posušenimi delci zelene rastline, v zvezi suma, da gre za prepovedano drogo. Zasežen predmet bo poslan v analizo. V kolikor se bo izkazalo, da gre za prepovedano drogo sledi hitri prekrškovni postopek.

Žensko ugriznil sosedov pes
V nedeljo, 3. decembra, ob 09.00 so v Senešcih obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Neznani storilec je oškodovancu iz odklenjenega avtomobila ukradel torbico z dokumenti in gotovino. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil. Ob 10.30 so bili obveščeni, da v Zdravstvenem domu Ormož išče zdravniško pomoč ženska, katero je v Hranjigovcih ugriznil sosedov pes. Ugotovljeno je bilo, da je soseda prišla do hiše sosede, kjer jo je ugriznil pes, kateri pa je bil primerno zavarovan.

Ob 11.21 so obravnavali tatvino denarja v Mali vasi pri Ormožu. Neznani storilec je prišel v notranjost odklenjene hiše in odtujil 1.050 EUR gotovine. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Ob 12.40 so posredovali v Godenincih, kjer je kršitelj žalil in vpil na lovce, kateri so izvajali skupni lov. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Ob 17.31 so bili obveščeni o povoženju divjadi v Sodincih. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo. Ob 18.20 so izven naselja Mihalovci obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v lisico in si poškodoval vozilo.

Ob rednem delu bodo policisti v ponedeljek izvajali nadzor cestnega prometa, s poudarkom na meritvah hitrosti z LMH in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v CP.

Preventivni nasvet: "Prilika dela tatu" in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Zato pred vsako odsotnostjo z doma zaklenite vrata in zaprite okna, predvsem pa ključev ne puščajte na "skritih mestih", kot so nabiralniki, predpražniki, lončki za rože ipd.


Več v Črna kronika