135 lampijonov in luč na adventnem vencu

Radenci: 3. decembra popoldne v hladu toplo pri srcu

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 4. december 2017 ob 19:24
Veliki adventni venec v vzhodnem krožišču

Veliki adventni venec v vzhodnem krožišču

Zbrali so se v avli hotela Radin Zdravilišča Radenci ter nato s 135 lampijoni krenili do vzhodnega krožišča (pri lekarni !), kjer je v sredini že tradicionalno pripravljen velik adventni venec. Bili so to najmlajši iz vrtca in šolarji prve triade, v spremstvu staršev, starih staršev, kot tudi številne občanke in občani, ki se jim je pridružil še župan Občine Radenci Janez Rihtarič.

Ob 16.30 so se prižgale lučke decembrskih okraskov na kandelabrih javne razsvetljave po celotnih Radencih pa tudi prva luč (lanterna) na adventnem vencu v vzhodnem krožišču. Tam je o adventnem času govoril radenski župnik Štefan Krampač. Množica z lampijončki je nato krenila v radenski park ter izobesila lampijončke, ki so jih pripravljali v vrtcu in osnovni šoli.

Ob tem naj spomnimo, da bodo 16. decembra v radenskem parku, med 11. in 16. uro organizirane zimske radosti za najmlajše: božični bazar, poskočno rajanje z mačkom Mijavom, veveričko Muki in škratom Radinom, ob božično novoletnem koncertu pa bodo tudi razglasili zmagovalca natečaja »Laterna Mačjega mesta« - najlampijonček 2017 !


Več v Družabno