V Radencih je Miklavž obdaril otroke

V Supermarketu Jager v Radencih je Sv. Miklavž sprejel okrog 260 otrok

Prlekija-on.net, torek, 5. december 2017 ob 09:071
Miklavž v trgovini Jager Radenci

Miklavž v trgovini Jager Radenci

Ta »veseli december« ali mesec pričakovanj, luči, veselja, obdarovanj in premnogih lepih želja je spet prišel med nas. Z njim pa tudi trije dobri možje, simbol meseca decembra, ki delijo svojo dobroto med otroke. Prav med prvimi dobrimi možmi se pojavi lik Sv. Miklavža, škof v liturgičnih oblačilih, dolgo sivo brado, palico v rokah in mitro na glavi. Prav ta mož Sv. Miklavž, ki goduje 6. decembra je obiskal tudi otroke iz Radencev.

Tako so v ponedeljek 4. decembra zvečer v Supermarketu Jager v Radencih pripravili tradicionalni sprejem Sv. Miklavža. Miklavž, ki podarja pridnim otrokom darila, tudi tokrat so jih pripravili v trgovini Jager, je s svojo navzočnostjo sprejel okrog 260 otrok. Otroci, ki so bili pisanih let, večinoma še majhni in s spremstvom staršev, babic in dedkov, so s plahostjo  spremljali dogajanje okrog Miklavža ter poslušali njegove dobrohotne besed, ki so govorile o pridnosti in spoštovanju do staršev in vseh ljudi. Na koncu je strah le premagala obdaritev od Sv. Miklavža, tako so se otroci tudi z njim fotografirali, pogovarjali in obljubili, da bodo v prihodnje še bolj pridni in spoštljivi ter se naslednje leto v decembru spet srečajo.

Tudi tokrat je Sv. Miklavž v Radence prišel brez »parkljev«, rogatih likov, ki ponazarjajo hudobnost in zlo. Meni da jih v Radence ni bilo potrebno pripeljati, saj so vsi otroci in odrasli zelo pridni in marljivi, posebej pa še družinsko podjetje Jager, ki vsako leto pripravi obdaritvene vrečke za obdarovanje otrok v svojih trgovinah. Sv. Miklavž pa se je tudi zahvalil kolektivu Supermarketa Jager iz Radencev za pomoč, ki je je bil deležen ob tem dogodku.

Foto in tekst Marjan Slavič


Več v Najmlajši