V Ljutomeru prižgali lučke in odprli drsališče

Lučke so se slavnostno prižgale z odštevanjem županje ter številnih obiskovalcev, ki so se zbrali na trgu, ledeno ploskev pa so prvi preizkusili »hokejisti« iz Cvena in Pristave

Prlekija-on.net, četrtek, 7. december 2017 ob 18:175
Prižig lučk in odprtje drsališča

Prižig lučk in odprtje drsališča

V četrtek, 7. decembra, so v Ljutomeru na Glavnem trgu prižgali lučke in odprli drsališče, ki bo to zimo obratovalo do 7. januarja prihodnje leto. V letošnjem letu je drsališče še večje kot v preteklih letih in sicer v skupni velikosti 400 m2. Zraven 300 m2 površine za prosto drsanje, ki je pod šotorom, je dodatno še steza za drsanje v velikosti 100 m2, ki je na prostem. To je tudi letošnja novost, da je del drsališča nameščen pod šotorom, tako da bo tudi v primeru neugodnih vremenskih razmer drsanje lahko potekalo nemoteno.

Lučke so se slavnostno prižgale z odštevanjem županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba ter številnih obiskovalcev, ki so se zbrali na trgu. Ledeno ploskev so prvi preizkusili "hokejisti" iz Cvena in Pristave, ki so se med seboj pomerili na tekmi, nato pa so na led stopili še vsi drsanja željni, saj je drsanje ta dan bilo za vse brezplačno.

V hokeju so zmagali igralci iz Cvena s 6:5, ki so iz rok županje prejeli pokal, čestital pa jim je tudi predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter.

Za vse prebivalce s stalnim prebivališčem v občini Ljutomer bosta tako drsanje kot izposoja drsalk brezplačna, vsi ostali uporabniki pa bodo za vstop na drsališče morali plačati vstopnino v višini 1 evro in prav tako 1 evro za izposojo drsalk. Najem drsališča je izveden pri podjetju Arctic, d.o.o., ki je izvedlo tudi postavitev drsališča.

Stroški obratovanja drsališča znašajo mesečno okvirno pet tisoč evrov, ob drsališču pa bo zagotovljena tudi gostinska ponudba.

Mesto okrašeno v enakem obsegu kot lani
Tako kot vsako leto tudi letos Glavni trg krasi novoletna jelka, okrasitev mesta Ljutomer in njegove bližnje okolice pa je v enakem obsegu kot lani.

"Veseli december" se bo odvijal tako v hiškah kot na božični tržnici.


Več v Družabno