V Kobilju je na 23. prireditvi Družine poje, zapelo in zaigralo osemnajst družin

Prleške družine je že osmič zastopala družina Stajnko iz Vidanovcev

Branko Košti, petek, 8. december 2017 ob 09:07
Družina Stajnko

Družina Stajnko

OI JSKD Lendava, Občina Kobilje in Kulturno društvo Kobilje, so v soboto, 3. decembra, organizirali tradicionalno prireditev Družina poje. Ta praznik ljudske pesmi se v Kobilju odvija že 23 let, vsako prvo soboto v mesecu decembru. Zapelo in zaigralo je 18 družin, skupin in sorodnikov različnih generacij z obeh bregov reke Mure in tudi notranjosti Slovenije. Poleg domačinov so sodelovali nastopajoči iz Turnišča, Bratoncev, Gaberja, Renkovcev, Bistrice, Bogojine, Bakovcev, Zreč, Gočove, Benedikta, Podvelke, Malečnika, Dobrne, Mozirja in Šentilja. S to prireditvijo želijo organizatorji na tem dvojezičnem področju Prekmurja negovati in ohranjati slovensko ljudsko in ponarodelo pesem v pevski in instrumentalni izvedbi.

Prleške družine je že osmo leto predstavljala družina Stajnko, oče Alojz ter hčerki Manca in Lara iz Vidanovcev, ki delujejo v kulturnem društvu Anton Krempl Mala Nedelja. Zapeli in zaigrali so pesmi Jaz pa pojdem na Gorenjsko in Navzgor se širi rožmarin.

Sicer se pa pevske družine skozi celo leto srečujejo po različnih krajih Slovenije, kjer tradicionalno potekajo take prireditve, katere so večinoma tudi medijsko podprte in predvajane na radijskih postajah.

Foto: Kulturno društvo Kobilje


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno