Puchova ekskurzija v Krapino

61 članov in prijateljev društva Johann Janez Puch se je odpravilo v Krapino

Prlekija-on.net, petek, 8. december 2017 ob 10:31
Društvo Johann Janez Puch v Krapini

Društvo Johann Janez Puch v Krapini

61 članov in prijateljev društva Johann Janez Puch se je v soboto, 25. novembra, popeljalo v Krapino, kjer so si najprej privoščili malico, nato pa so si ogledali fantastičen muzej pračloveka. V muzeju so lahko spoznali evolucijo tako Zemlje kot tudi človeka. Nato so pot nadaljevali do oldtimerskega muzeja Presečki, v katerem so ostali odprtih ust. Neprecenljiva vrednost bogate zbirke se odpira v treh nadstropjih. V bližnji gostilni jih je gospod Presečki nato tudi pogostil s kosilom.

Ko so si malo odpočili pa so se popeljali še na zasebno posest Presečkega, kjer so si ogledali družinsko cerkev z bogatimi freskami in vikend z neverjetno podzemno kletjo v kateri se skriva dobra kapljica in neprecenljiva zbirka slik in drugih umetnin.

Celoten izlet je bil zaznamovan z dobro voljo in lepim vremenom. V Ljutomer so se vrnili v večernih urah. Ekskurzija je bila zelo poučna predvsem pa izpolnjena želja po druženju dobrih starih pajdašev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46