Neznanec poskušal požgati bale zložene pri stanovanjski hiši

Opravljen je bil ogled kraja, po zbranih obvestilih pa bodo policisti podali kazensko ovadbo

Prlekija-on.net, petek, 8. december 2017 ob 19:221
Požar so pogasili gasilci

Požar so pogasili gasilci

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V sredo, 6. decembra, ob 10:25 se je na PP oglasil občan iz naselja Žerovinci ter prijavil, da mu je znani storilec pri oranju poškodoval vinsko trto v vinogradu. Opravljen je bil ogled kraja ter evidentirano kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 11:55 uri je patrulja na glavni cesti v naselju Trgovišče ustavila prehitrega tujega voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven. Na kraju je bil državljanu R Hrvaške izdan in vročen plačilni nalog, s sklepom začasno odvzeti vsi dokumenti ter za 24 ur prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 16:04 uri je policiste občan iz Malega Brebrovnika obvestil o tatvini štedilnika. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje Tatvine. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 20.36 uri so bili poslani v okolico Ormoža, kjer je občanka prijavila, da ima težave s svojim sinom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da prijaviteljica živi sama in sploh nima stika s sinom. Na kraju ni bila ugotovljena nobena kršitev, zato je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

V četrtek, 7. decembra, ob 9:27 so v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z minimalno materialno škodo.

Ob 14:33 so bili obveščeni o prometni nesreči izven naselja Mihalovci. Voznica osebnega avtomobila je zapeljala s ceste in trčila v obcestni jarek. Pri tem se je telesno poškodovala in je bila odpeljana z reševalnim vozilom v Splošno bolnišnico Ptuj.

Ob 20:00 uri so bili na kraju požara v naselju Godeninci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal požgati bale zložene pri stanovanjski hiši. Gasilci PGD Središče ob Dravi in Obrež so goreče bale prekopali in pogasili. Opravljen je bil ogled kraja, po zbranih obvestilih pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob rednem delu bodo policisti med vikendom opravljali meritve hitrosti z radarjem in preverjali psihofizično stanje voznikov ter preverjali vozila v zvezi zimske opreme.


Več v Črna kronika