Godalni kvintet GŠ Slavka Osterca Ljutomer in Ansambel Zupan v Kitzbühelu

Ljudje in sam organizator so bili tako navdušeni, da bi takšen koncert še kdaj radi doživeli

Prlekija-on.net, sobota, 9. december 2017 ob 08:55
Godalni kvintet GŠ Slavka Osterca v Kitzbühelu

Godalni kvintet GŠ Slavka Osterca v Kitzbühelu

Na povabilo organizatorja božičnega koncerta - Petra Gossnerja, smo 1.12. 2017 ob 20 uri nastopili v prekrasni dvorani v Westendorfu, blizu Kitzbühela.

Dvorana je bila polno zasedena. Več kot 600 ljubiteljev narodno-zabavne glasbe (predvsem glasbe, ki jo izvaja ansambel Zupan). Vedeli so, da bo zaigral tudi naš godalni kvintet GŠ, vendar smo presegle vsa njihova pričakovanja.

Najprej je sklop melodij zaigral Ansambel Zupan, nato smo svoj program izvajale še me - godalni kvintet GŠ Slavka Osterca Ljutomer.

Naš izbor skladb je bil obarvan božično, prav tako pa smo jim zaigrale nekaj svetovnih uspešnic iz klasične, filmske ter pop glasbe). V drugem sklopu koncerta pa smo skupaj z ansamblom zaigrale nekaj Avsenikovih skladb iz zakladnice.

Ljudje in sam organizator so bili tako navdušeni, da bi takšen koncert še kdaj radi doživeli.

Godalni kvintet GŠ Slavka Osterca Ljutomer sestavljajo:
  • Lara Borovič (violina)
  • Nikita Bogdan (violina)
  • Ana Rajh (violina)
  • Nana Horvat (violončelo)
  • Hermina Matjašič, prof. (violina in mentorica)
Po uspešnem koncertu smo prespali v prelepi vasici, nato smo se drugi dan odpravili proti Sloveniji.

Seveda smo si za nagrado privoščile ogled prekrasnega, mondenega Kitzbühla, Obiskale smo hišo, kjer snemajo nadaljevanko Gorskega zdravnika, ter se ob koncu odpravile na vročo čokolado in čaj v zelo staro gostilno z odlično tradicijo, ki je v sklopu bio hotela - Gasthof Stanglwirt.

Zelo smo hvaležni, da nam je sponzorsko priskočila na pomoč Avtohiša Rajh (gospod Damjan Rajh). Hvaležni smo vam za sponzorski kombi z vsemi dodatki.

Prav tako pa se zahvaljujemo šoferju Robertu Markežu (Vulkanizerstvo Voyage) da nas je varno, z veliko pozitivne energije pripeljal domov in na samem dogodku posnel ogromno lepih fotografij.

Hvala tudi gospodu ravnatelju Stanislavu Lašiču za podporo pri projektu.

Vesela sem, da je naš izlet in koncert tako zelo uspel. Doživetje, ki smo ga bili deležni je nepozabno. Najbolj pa sem vesela, da je na obrazu punc tako velik nasmešek in še danes iskrice v očeh, ko se spomnijo na ta prekrasen vikend.

Prispevek pripravila Hermina Matjašič


Več v Kultura in izobraževanje