Hitreje med Ormožem, Ptujem in Mariborom

Začel je veljati nov vozni red vlakov, na relaciji Ormož-Maribor je tako vzpostavljen direktni hitri vlak, potovanje pa bo trajalo le 47 minut

Prlekija-on.net, nedelja, 10. december 2017 ob 10:348
Potniški vlak

Potniški vlak

Z 10. decembrom je pri Slovenskih železnicah začel veljati nov vozni red, ki med drugim ponuja hitrejše povezave med Ormožem, Ptujem in Mariborom, saj bodo določeni vlaki na relaciji Ormož - Ptuj - Maribor vozili mimo Pragerskega, zato se bo potovanje med kraji skrajšalo za petnajst minut. Na relaciji Ormož-Maribor je tako vzpostavljen direktni hitri vlak, potovanje pa bo trajalo le 47 minut.

Potniki, ki bodo na omenjenih vlakih potovali proti Celju, pa bodo lahko namesto na Pragerskem prestopili na postaji Rače.

Med Mariborom in Prevaljami ob sobotah več vlakov, tudi s povezavami v Avstrijo
Popoldanska vlaka, ki sta doslej vozila med Mariborom in Prevaljami bosta po novem voznem redu svojo vožnjo podaljšala do Pliberka in tako vozila med Mariborom in Pliberkom v Avstriji. Na tej relaciji pa bosta med 23. junijem in 1. septembrom ob sobotah vozila dva para vlakov. Na postaji Pliberk lahko potniki prestopijo na vlake do Celovca. S tem bomo zagotovili več možnosti za prevoz koles na priljubljeni Dravski kolesarski poti. Slovenske železnice pri tovrstni krepitvi turizma tesno sodelujejo z lokalnimi skupnostmi ter Regionalno razvojno agencijo za Koroško.

Od 17. decembra do 1. januarja ter poleti nočni vlaki med Ljubljano, Celjem in Mariborom
Med Ljubljano, Celjem in Mariborom bodo od 17. decembra 2017 do 1. januarja 2018 ter prihodnje leto od 10. junija do 23. septembra vozili nočni vlaki. Vlak iz Ljubljane proti Mariboru bo odpeljal ob 00:45, iz Celja ob 2:08. Iz Maribora bo nočni vlak proti Ljubljani  odpeljal ob 1:15, iz Celja pa ob 2:14.

Z nočnimi vlaki bodo še bolje povezali naši največji mesti in številnim obiskovalcem prireditev, ki jih ob koncu leta ter poleti pripravljajo v Mariboru in Ljubljani, omogočili varno pot domov.

Z vlakom se lahko pripeljete tudi do dunajskega letališča, pri čemer morate na Dunaju prestopiti. Med Mariborom in Gradcem pa vsak dan vozi tudi sedem parov vlakov, ki imajo povezavo do letališča Gradec.


Več v Gospodarstvo