Radgonski karateisti tretji na 18. Balkanskem mladinskem prvenstvu v Črni Gori

Tretje mesto so osvojili ekipno v sestavi Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič in Mišel Čuček ter posamezno Kristjan Klemenčič

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. december 2017 ob 08:33
Tretje mesto so osvojili tudi ekipno v sestavi Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič in Mišel Čuček

Tretje mesto so osvojili tudi ekipno v sestavi Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič in Mišel Čuček

Že večkrat smo zapisali, da se Shotokan Karate Do klub Gornja Radgona, lahko pohvali z izjemnimi rezultati svojih mladih tekmovalcev. Vsakotedenske uvrstitve in dobri rezultati na tekmovanjih kažejo na to, da ima klub zares strokovni kader. To so tekmovalci dokazali tudi ta konec tedna, ki je bil zelo uspešen in veselim novicam, kar ni konca. V sredo so se v organizaciji KZS proti Črni Gori podali trije člani radgonskega kluba, Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič in Mišel Čuček, ki so tudi člani reprezentance Slovenije. V mestu ob morju, v Herceg Novem, je namreč potekalo 18. Balkansko mladinsko prvenstvo v karateju. Po 12-urni vožnji so se pošteno odpočili, opravili pripravljalne treninge, že naslednji dan, v petek 8. decembra, pa so jih čakali nastopi v katah. Konkurenca je bila huda, saj so se zbrali tu najboljši iz Balkana. Prisotne so bile: Makedonija, Črna Gora, Srbija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Slovenija, Kosovo, Albanija, Turčija, Romunija in Bulgarija.

Ta dan si bo najbolj zapomnil Kristjan Klemenčič, saj se mu je v močni konkurenci uspelo prebiti na 3. mesto, kar je izjemen rezultat na tako močnem prvenstvu, še posebej zato, ker je edini iz slovenske odprave, med kadeti, mladinci in U-21 v kategoriji kate posamezno osvojil medaljo. Kristjan počasi, a vztrajno sestavlja mozaik osem let trajajoče karatejske kariere. Samo on ve, kaj vse se mu je v tem času dogajalo, čemu se je moral odpovedovati in koliko truda je moral vložiti, koliko je bilo padcev in vzponov, kolikokrat je razmišljal, da bi vse skupaj pustil. V trenutkih dvoma, pa je imel podporo doma, pri prijateljih in sotekmovalcih, predvsem pa pri nekdanji trenerki Tamari Ribarski in trenerju Predragu Grujiću, s katerim skupaj stopata po tekmovalni poti že vseh osem let. Predrag je trener, ki ima občutek za tekmovalca, ki svojega učenca dobro pozna, mu zna svetovati in ga potolažiti, ko je to potrebno. Ve kdaj mora povzdigniti glas, hkrati pa je tudi njegov prijatelj. Njegovo strokovno znanje trenerja in sodnika, nesebično prenaša na svoje učence. Svoje učence vzgaja v duhu samostojnosti, poštenosti, vztrajnosti in medsebojnem sodelovanju. Prav zato so Blaž, Kristjan in Mišel uspešni tudi v ekipnih nastopih, kjer je potrebna koncentracija in kjer se morajo tekmovalci med seboj dobro poznati in sodelovati. Če samo eden odreagira prepozno, nastop ni uspešen. Tudi kot ekipa so se v Črni Gori odlično odrezali in posegli po bronasti medalji. Za finalni nastop so s predstavniki Makedonije izgubili z 2:3 in kasneje v repasažnem boju premagali predstavnike Hrvaške z odločilnimi 5:0 in tako priborili še drugo medaljo za radgonski klub. Ob strokovnem znanju trenerjev, vztrajnosti tekmovalcev in finančni in moralni podpori kluba, pod vodstvom predsednika Antona Rožmana, je radgonski karate klub že v preteklosti dosegal visoke rezultate, to pa se nadaljuje tudi sedaj, saj je v klub vključenih veliko število najmlajših, ki se prav tako že uvrščajo na najvišje stopničke.

Najmlajši nastopili v drugem krogu OŠ lige v Lenartu
Tako so se najmlajši, v soboto, 9. decembra, pod vodstvom trenerjev Vena Jaše Grujića in Nine Šenekar, v velikem številu udeležili drugega kroga OŠ lige v Lenartu. OŠ Gornja Radgona so zastopali: Nika Mulec, Jaka Reihs, Rene Štanta, Nejc Šajnovič, Vitan Premuš, Bine Petek, Tim Merčnik, Erik Kovačič, Lukas Grum in Alen Kraner, OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova pa: Taj Nerat Tomc in Tia Nerat Tomc. Tudi tukaj uspeh ni izostal in dosegli so naslednje rezultate:
Jaka Reihs: kata 4-5. razred: 1. mesto
Jaka Reihs: borbe 4-5. razred (-35kg): 1. mesto
Nika Mulec: borbe 4-5. razred (-35kg): 3. mesto
Tia Nerat Tomc: borbe 8-9. razred (-45kg): 3. mesto

Vitan Premuš, Taj Nerat Tomc in Rene Štanta pa so žal izgubili v borbi za tretje mesto.

Ko je sklenjen krog med vodstvom kluba, trenerji, tekmovalci in starši, ko vsak prispeva kar zmore, ko je prisotna vztrajnost in odgovornost, so vidni tudi rezultati.


Več v Šport