Storilci velike tatvine v Italiji so v priporu v Sloveniji

PU Murska Sobota, sreda, 19. maj 2010 ob 09:071
Tatvina v Italiji

Tatvina v Italiji

Dne 13.5.2010 okoli 12. ure so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije iz PU Nova gorica prejeli obvestilo italijanskih varnostnih organov, da so prejšnjo noč štirje neznani storilci v mestu Udine (Videm) vlomili v prodajalno z oblačili visokega cenovnega razreda.

Odtujili so več  oblačil v skupni vrednosti 60.000 EUR in z osebnim avtomobilom znamke AUDI A6 z italijanskimi registrskimi tablicami in VW Transporter, na katerem so nameščene nemške registrske tablice, prebili policijsko blokado ter se odpeljali v smeri Slovenije.

Novogoriški kriminalisti so obvestilo o veliki tatvini posredovali pomurskim policistom. Isti dan okoli 13. ure so policisti na avtocesti v bližini Turnišča zaustavili in kontrolirali AUDI A6, v katerem so se vozili trije državljani Romunije, stari 42, 37 in 29 let.

Nekoliko pozneje so policisti v bližini bencinskega servisa v Dolnjem Lakošu izsledili tudi VW Transporter, v katerem se je vozil 37-letni državljan Romunije.

Ker so policisti v obeh vozilih odkrili veliko oblek prestižnih blagovnih znamk, kot so Dolce Gabana, Gucci, idr., ki so izvirale iz vloma v Italiji,  je bila vsem štirim osumljencem odvzeta prostost. V postopku je bilo pozneje ugotovljeno, da so v vozilih prevažali ves vlomilski plen.

Ukradena oblačila so bila vrnjena oškodovancu, osumljence pa so kriminalisti 15.5.2010 s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse štiri odredil pripor.


Več v Črna kronika