V Radencih poraženi Sobočani ostajajo na dnu lestvice

Igralci OK Radenci »ciljajo« na uspešnost tokratne sezone

Filip Matko Ficko, nedelja, 17. december 2017 ob 12:15
OK Radenci

OK Radenci

V 9. krogu 3. državne odbojkarske lige, moški – vzhod, je v Veliki športni dvorani v Radencih v soboto, 16. decembra popoldne, gostovala ekipa Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad II iz Murske Sobote, ki doslej še ni zabeležila nobene točke v prvenstvu.

Gostom iz prekmurske prestolnice tudi tokrat ni uspelo, kajti trener Miha Žalig je prispel le z ekipo osmih igralcev: Žan Vori (kapetan), Aljaž Brinar, Dino Vinkovič, Blaž Bernjak, Marko Stvarnik, Aljaž Kučan, Val Krajcar in libero Niko Kovačič. Bila pa je za tekmo na domačem terenu toliko bolj pripravljena ekipa OK Radenci pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude: Rihard Küplen, Tomaž Ajlec, Alen Repija, Blaž Ajlec (kapetan), Primož Horvat, Uroš Kovačič, Tadej Bertalanič, Staš Viher, Nik Škrjanec, Gašper Zamuda, Rok Šinko ter libera Aleks Rautar in David Novak. Tekmo je sodila tokrat kar ženska trojka: prva sodnica Sanja Miklošič iz Maribora, druga sodnica Hana Banfi in pri zapisniku Tia Gyurkač (obe iz Lendave).

V prvem setu so se domači odbojkarji »izkazali« ter si priigrali 1 : 0, v točkah 25:09. V drugem setu so popustili in gostje iz Murske Sobote so dosegli nekaj več točk, a je bilo 2 : 0, v točkah 25:15. V tretjem setu so gostje »pritisnili« in precej časa držali izenačen rezultat, na koncu pa so domači igralci OK Radenci tudi ta set priigrali v svojo korist in bilo je 3 : 0, v točkah 25:20. Skupni rezultat torej 3 : 0 ! Tako bo ekipa OK Radenci »prezimila« na 2. mestu devetih moštev 3. državne odbojkarske lige, moški - vzhod, s skupno 22 zbranimi točkami. Prvenstvo se bo nadaljevalo z 10. krogom 20. januarja 2018, ko bodo igralci OK Radenci potovali v Šempeter v Savinjski dolini k tamkajšnji ekipi OK SIP Šempeter II, ki je trenutno na 5. mestu (12 točk).


Več v Šport