Radgončani jesen končali z zmago

Arcont Radgona – Moškanjci/Gorišnica 30:26 (15:10)

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. december 2017 ob 08:32
Arcont Radgona – Moškanjci/Gorišnica

Arcont Radgona – Moškanjci/Gorišnica

V zadnji tekmi jesenskega dela sezone v II. SRL, so igralci Arcont Radgone prikazali odlično igro in zasluženo premagali ekipo Moškanjci/Gorišnica. Domačini so tekmo pričeli vrhunsko in povedli z rezultatom 6:0. Z borbeno igro v obrambi so povsem onemogočili goste, če pa so ti le prišli do strela na gol, jih je s fantastičnimi obrambami v obup spravljal vratar Tilen Prosenjak. Gostje so tako svoj prvi zadetek dosegli šele v 12. minuti, pa še pri tem se je žoga od bloka srečno odbila v gol.

Radgončani so tudi po prvem prejetem zadetku silovito nadaljevali in v 16. minuti dosegli najvišjo prednost na tekmi (10:2). Lukarji so do odmora zaostanek uspeli znižati na -5 (15:10). V drugem polčasu se razlika praktično ni spreminjala, saj sta ekipi od 37. do 55. minute igrali »gol za gol«. Če so zadeli domači, so jim takoj v naslednjem napadu odgovorili gostje. Če pa domačim ni uspelo zadeti, to ni uspelo niti gostom. Ko pa so tri minute pred koncem Radgončani zadeli dvakrat zapored, je bil zmagovalec odločen.

Igralci Arcont Radgone so za prikazano igro na koncu prejeli zaslužen aplavz svojih navijačev. Če bi večkrat igrali tako kot na zadnji tekmi, bi lahko bili brez težav v zgornjem delu lestvice. Nenazadnje so lahko zadovoljni tudi sedaj, saj za petim mestom zaostajajo vsega tri točke.

Tekmo v Radencih, pred kakšnih 100 ljubiteljev rokometa, sta vodila sodnika Murko in Pirc.

Arcont Radgona: Perša, Prosenjak; B. Šijanec 2, Rojht 6, Ketiš 10, M. Žunič 7 (1), G. Šijanec, Bratkovič, Benko, Štefanec 2, Cotič 2, Kolbl, Podlunšek 1. Trener: Mitja Žuran

Moškanjci-Gorišnica: Ranfl, Mendaš; Šandor 1, N. Bedrač 4, Horvat, Ozmec 2, Arnuš 7 (3), Vesenjak 4, Forštnarič, B. Geč 3, Mendaš, N. Geč 1, Zorli 3, Toplak 1, Belšak, B. Bedrač. Trener: Jakob Lozinšek

Sedemmetrovke: Arcont Radgona 2/1, RD Moškanjci-Gorišnica 4/3; Izključitve: Arcont Radgona 8 min, Moškanjci-Gorišnica 12 min.

Po odigranih desetih krogih, ko so Radgončani dosegli tri zmage in utrpeli sedem porazov, kaže omeniti, da je Arcont Radgona najboljša izvajalka sedemmetrovk, in sicer zavidljivih 92,11 odstotkov. Najboljši strelec prvega dela prvenstva je Radgončan Matevž Žunič, ki je dosegel kar 80 zadetkov.


Več v Šport