KFC je pozval DARS k preimenovanju najdaljše slovenske avtoceste A1 v KFC1

Bo KFC-ju res uspelo preimenovati cesto v KFC1? Pobudo je podprl župan Občine Pesnica pri Mariboru, ki pozdravlja prihod blagovne znamke KFC v svojo občino.

Prlekija-on.net, torek, 19. december 2017 ob 14:077
KFC prihaja v Slovenijo, foto: KFC Instagram

KFC prihaja v Slovenijo, foto: KFC Instagram

Novica o uradnem odprtju prve KFC restavracije v Sloveniji je v zgolj nekaj dneh postala viralna in zaokrožila med uporabniki družabnih omrežij. Ti so skupaj s KFC sprožili iniciativo o preimenovanju najdaljše slovenske avtoceste A1 v KFC1 s pojasnilom, da si cesta, ki povezuje mesta, ljudi in hrano zasluži tudi bolj čustveno, ljubeče ime.

Regionalni direktor blagovne znamke KFC Juhasz Nandor je tako nedavno na Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji naslovil pismo s predlogom o uradnem preimenovanju avtoceste A1 v KFC1. DARS je predlog uvodoma zavrnil, a KFC ni odvrgel puške v koruzo. Pripravljenost na dialog je našel pri Venčeslavu Senekoviču, županu Občine Pesnica pri Mariboru, ki pozdravlja prihod te pomembne mednarodne verige restavracij v Slovenijo, natančneje prav v Občino Pesnica pri Mariboru.

KFC je v pismu za DARS zapisal: »Tako kot KFC piščanec tudi ceste povezujejo ljudi, kar vemo, da ni naključje. Navkljub temu doslej še ne obstaja cesta z imenom KFC, nenavadno, kajne? Zato vam ponujamo življenjsko priložnost, da postanete prvi, ki bi nosili ime, poznano celotnemu svetu! Saj vse ceste vodijo v KFC ... No, zagotovo tja vodi avtocesta A1. Ali ni povezava očitna? Predlagamo vam, da avtocesto A1 preimenujete v KFC1! Priznajmo: KFC je številka 1 – naj to postane tudi uradno!«

V svojem odgovoru so predstavniki DARS-a sicer pozdravili prihod KFC-ja v Slovenijo, a pobudo o preimenovanju so zelo hitro zavrnili. Govorice so se v lokalni skupnosti razširile s svetlobno hitrostjo in tako povezale lokalnega župana Občine Pesnica pri Mariboru, Venčeslava Senekoviča, s predstavniki KFC za Slovenijo in širšo regijo. Župan Senekovič in predstavniki KFC se bodo srečali in pogovorili o širših možnostih sodelovanja v Občini Pesnica pri Mariboru.

Da bi lokalno skupnost v Pesnici spodbudili k podpori in glasu za preimenovanje lokalne ceste je KFC pripravil spletno peticijo. Cilj je zbrati 10.000 všečkov na slovenski Facebook skupnosti v le nekaj dneh. Če bo peticija dosegla cilj, bo KFC Dobrenje prvim 1000 kupcem na izbrani dan podaril 2 brezplačna Hot Wingsa.


Več v Gospodarstvo