Pevski popoldan gornjeradgonskih upokojenk

Predpraznični koncert v DOSOR-ju v Radencih

Filip Matko Ficko, petek, 22. december 2017 ob 09:55
Predpraznični koncert v DOSOR-ju

Predpraznični koncert v DOSOR-ju

Sredin popoldan, 20. decembra, je bil v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pevsko »obarvan«, kajti v goste so prišle pevke Društva upokojencev Gornja Radgona.

Zbrane v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice v 4. nadstropju doma, je k poslušanju nagovorila predsednica zbora gornjeradgonskih upokojenk Marija Klemenčič. Od skupnega števila pevk (15) je manjkala le ena, zapele pa so pod strokovnim vodstvom Dragice Černe.

Zbrano poslušalstvo je lahko prisluhnilo ubranemu petju, v programu pa so pevke zapele številne ljudske in umetne pesmi, eno celo v češčini. Vmes je članica zbora Valerija Muc recitirala pesmi, ob zaključku pa je občinstvo bilo pozvano k sodelovanju ob pesmi »Sveta noč«.

Za povabilo na koncert se je DOSOR-ju zahvalila predsednica Društva upokojencev Gornja Radgona Inge Ivanek, ki je od predstavnice DOSOR-ja, delovne terapevtke Janje Tratnjek, prejela DOSOR-jev koledar za leto 2018 z reprodukcijami slik umetnikov, ki so bile naslikane na letošnji 9. mednarodni likovni koloniji na temo »Demon ljubezni« pesnika in pisatelja Ferija Lainščka.


Več v Kultura in izobraževanje